Škola Malého stromu (2012) | Databáze knih

Škola Malého stromu přehled

Škola Malého stromu
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260656/bmid_skola-maleho-stromu-4Sk-260656.jpg 5 860 860

Kniha je vyprávěním "skutečných událostí" ze života indiánského chlapce v Tennesee třicátých let, kterého se po smrti rodičů ujali babička a dědeček, moudří lidé z kmene Čerokíů. Vyprávění o zážitcích vzešlých ze skotských a čerokíjských tradic amerického východu. Podstatou knížky není historická dokumentace, ale oslava Čerokíů a skotského odporu k životu v područí. Inspirativní koncepce amerických dějin z pohledu podceňovaných minorit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kalich

The Education of Little Tree, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škola Malého stromu. Přihlašte se a napište ho.

Andrea81
16.02.2025 5 z 5

Příště to bude lepší. Sme sví...

ZuzziŠ
31.12.2024 5 z 5

Za začátku jsem měla dojem, že čtu jednu knížku z milionu - sirotka vychovává dědeček, žijí v souladu s přírodou, všechno je bajéčné, dětsky naivní.
V průběhu knihy se ale setkáváme s dalšími a dalšími informacemi, které dítě ve své naivitě popíše dětsky, ale my víme.

A pak přišlo odloučení. Prostoupilo mě vší silou.

V mém případě se nejedná o nijak iniciační knihu, ale o silnou. A její síla pramení z jednoho indiánské tiché moudrosti.
(aneb Každé zbytečné slovo je zbytečné.)

lencin
20.12.2024 5 z 5

Nejdřív jsem viděla divadelní představení a až pak četla knihu. A je to výborné v obou formách. (2013)

Když člověk na něco přijde, má se o to podělit s každým, koho nejdřív potká; dobro se tak šíří cestami, které by sis sám nedokázal vymyslet.

Kniha Škola Malého stromu v seznamech

v Přečtených1 182x