Skrytá zuřivost srdce přehled

Skrytá zuřivost srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412898/bmid_skryta-zurivost-srdce-zLV-412898.jpeg 4 132 132

Cyril Avery není pravý Avery – alespoň mu to tak říkají jeho adoptivní rodiče. Ale když není pravý Avery, kdo ve skutečnosti je? Narodil se jako nemanželské dítě mladistvé dívce zavržené její venkovskou irskou komunitou a byl adoptován zámožným dublinským párem prostřednictvím hrbaté redemptoristické jeptišky. Cyril je vržený do světa, a drží ho jen křehké pouto jeho vřelého vztahu k okouzlujícímu a nebezpečnému Julianu Woodbeadovi. Vydán na pospas milosrdenství osudu a náhodám, prochází životem ve snaze poznat sám sebe a svůj původ – a po celá léta bojuje o svou identitu, domov, vlast a o mnoho dalšího. V tomto transcendentním díle nám John Boyne předkládá příběh Irska od 40. let dodnes očima „obyčejného“ muže. Je to román, který rozesměje i rozpláče a připomene všem sílu lidského ducha.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (ČR)

The Heart's Invisible Furies, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytá zuřivost srdce. Přihlašte se a napište ho.

Gracian1964
16.10.2024 5 z 5

Famózna kniha, venovaná Irvingovi, myslím že kvôli tomu, že ten sa tiež často zaoberá touto tematikou. Aj štýl písania mi ho pripomenul. Skvele sa čítalo, množstvo dialógov, ani humor nechýbal. Paráda. Od Boyna som prečítal už niekoľko kníh a všetky boli skvelé.

MilaJ
27.06.2024 5 z 5

Pět hvězdiček i není co dodat. Absolutní skvost!!!

Ahmose
27.06.2024 5 z 5

Môžem s čistým svedomím povedať, že Neviditeľné besy srdca sú jedna z najlepších kníh aké som kedy čítal. Pri čítaní tejto knihy som sa nahlas smial, miestami som ju nenávidel a na konci som ju oplakal. Autor nám predkladá príbeh celého jedného ľudského života. Hoci sa môže zdať, že je to dlhá a ťažká kniha, tie stránky sa čítajú prakticky samy. Dej odľahčuje viacero veľmi vtipných scén a táto kniha je hlavne o dialógoch, takže má veľmi dobrú dynamiku. Okrem témy homosexuality a jej tolerancie v spoločnosti, sa autor venuje aj rôznym podobám lásky a jej absencie – materská láska, priateľská, rodičovská, milenecká, platonická, vynútená, neopätovaná a nakoniec samozrejme aj tá pravá. Dotkne sa aj témy epidémie HIV a obchodovania s ľuďmi. Hlavná postava – Cyril, vám s najväčšou pravdepodobnosťou nebude sympatický počas celej doby čítania. Urobí niekoľko veľmi zlých rozhodnutí a ponesie za to následky. O to viac mi jeho postava prišla uveriteľná a o to viac mi prirástla k srdcu. Záver knihy je nádherný a dojemný. Toto je neskutočná a veľmi dôležitá kniha. Neviditeľné besy srdca sú u mňa veľmi horúci kandidát na knihu roka 2024. Jednoznačne odporúčam!

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019

Kniha Skrytá zuřivost srdce v seznamech