Šlehačková oblaka přehled

Šlehačková oblaka
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353908/bmid_slehackova-oblaka-zd0-353908.jpg 4 601 601

Deníkovými zápisky na svém blogu TerezaInOslo motivuje tisíce lidí, aby přestali snít a začali si své sny plnit. Tady a teď! Měla kupu snů a bezhlavě se za nimi vrhla až na sever. Tereza vypráví svůj životní příběh s retrospektivou do dětství, které bylo kouzelné a zároveň plné dřiny. Propocené vzpomínky na tréninky gymnastiky se mísí s vůní šeříkové zahrady starého domu na Ořechovce, ve kterém vyrůstala. V Norsku prožívá svou pohádku, ale i hořké chvíle odloučení od rodiny, ztrátu nejbližšího člověka a momenty, kdy musí začít svůj život zase a znovu téměř od nuly. Deníkové zápisky mladé ženy, která svými zápisky na blogu TerezaInOslo dokázala motivovat tisíce lidí, aby už konečně přestali snít a začali si své sny plnit. Tady a teď.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šlehačková oblaka. Přihlašte se a napište ho.

Mojemaličkost
15.11.2024 2 z 5

Kniha mě nenadchla. Nemá strukturovaný příběh. Jedná se o popisy zážítků v průběhu autorčina života. Ačkoliv se tomu snaží mermomocí dát strukturu, nedaří se. Dost často jsem se v příběhu ztrácela.
Autorčin styl psaní mi celkově nesedl. Celkem často se opakovala. Na druhou stranu je osobitá a snaží se do textu vštípit snítka humoru, což oceňuji.
Při čtení jsem se nenudila, ale opravdu jsem se často cítila ztraceně nebo s myšlenkou, jestli tato poznámka byla opravdu nutná, když se do příběhu nepropíše.

marky7
30.08.2024 3 z 5

V něčem inspirativní, ale často na mě moc přeslazené, romantické a ideální, až to nepůsobilo chvílemi přirozeně, a to i přesto, že se Tereza samozřejmě potýkala i s mnohými a ne malými překážkami. Také se nedokážu nacítit na to neustálé snění a malování si scénářů v hlavě. Ale to je tím, že já tuto schopnost nemám a vzhledem k tomu, že Tereza tuto schopnost má, tak tomu bylo v knize věnováno (na mě dost) dost prostoru. Ale je to autobiografická kniha, Tereza taková je, tak to prostě v knize je...;-). I tak ale Tereze fandím, jak se "pere" s životem a nebojí se životních výzev.

Littlemonday
31.07.2024 2 z 5

Moc hezke popisy Norska, obcas vtipne pasaze. Jinak bohuzel o nicem, preskakovalo se z niceho na nic, autorka se neustale vracela a odbihala, necetlo se mi to dobre, jesteze to neni dlouhe.

64 knižních novinek (9. - 23. října)

09.10.2017

Kniha Šlehačková oblaka v seznamech

Norsko ze života gymnastika blogy

Tereza Salte
česká, 1988