Slovodějky přehled

Slovodějky
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520308/bmid_slovodejky-64ca80237f559.jpg 4 77 77

Slova mají moc! Amáliina otce, nejvyššího slovodějce, popravili za kolaboraci. Podědila jeho moc a s ní spojené povinnosti. Pod přísným dohledem představenstva města a nové starostky musí pracovat pro ty, kteří jejího otce nechali pověsit, aby očistila rodinné jméno. Vůbec jí nepomáhá, když se k tomu všemu potýká s klavíristou Arturem, který do města přináší svěží vítr v podobě nové hudby i svůj neodolatelný šarm. Amálie ale není jedinou ženou, u níž se projevila kouzelná moc. Město se mění. Ne každému se to bude líbit…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slovodějky. Přihlašte se a napište ho.

JointlieKat94
08.12.2024 5 z 5

To bylo tak krásné čtení! Skvělý nápad. Knihovna, která se sama od sebe dokáže přes noc přeměnit, asi prostě podle nálady. Knihovna, která se dokáže sama bránit a schovávat to, co někomu nechce ukázat a vyjevit někomu to, co je potřeba aby našel. Knihovna, ve které se každý den zjeví nové knihy. Tak krásný! Ten nápad o čtení knih.. to, že když se u knihy usne, nebo se čte nějakou dobu, tak písmenka a věty utíkají.. tak hezky to bylo vymyšlené!
K tomu všemu Slovodějky (už jen ten krásný název!), a to, jakou mohou mít slova moc.
Hugo! Ten nejvíc nejskvělejší přítel, jakého si mohla Amálie přát. Byl výbornej!
Do toho normální, hezká, romantická linka.
Ale i tak jsem nedostala odpovědi na několik otázek..
Ale taky je tu troška feminismu, decentně psaného, ale dobře myšleného! :)

Fakt hezké čtení.

A navíc krásná obálka.

"A más nějakou superschopnost?"
"Dřepět a bejt hezkej."
"Netušil jsem, že mi fušuješ do řemesla."

Malinali
02.12.2024 3 z 5

Nápad i téma super, málo fantasy ale (čekala bych víc používání schopností apod.). Trochu romantika. Taková průměrná kniha.

Hobo
20.11.2024 4 z 5

Nechci dávat nějaký hluboký rozbor. Četlo se dobře. Je patrno, že autorkou je žena (pouze konstatování). Jen mírně ovlivněné feminismem (přijatelně) a bohužel i současnými ideologiemi méně přijatelného charakteru.

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Kniha Slovodějky v seznamech