Smrt krásných srnců přehled

Smrt krásných srnců
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291905/bmid_smrt-krasnych-srncu-4lU-291905.jpg 4 2962 2962

Sedm povídek, sedm zastavení se v čase. Křivoklát, Berounka, klidná meziválečná léta i těžký osud položidovské rodiny za německé okupace. Ota Pavel v této své knize vzpomíná především na svého tatínka, svérázného muže činu, majitele rybníka s jediným kaprem, prodejce ledniček a vysavačů. Jedním z vrcholů knihy je pak povídka, která dala celému souboru jméno - tatínek vydává upytlačit vysokou, aby dopřál poslední vydatné jídlo pro své syny, čekající na transport do koncentračního tábora…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt krásných srnců. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
včera 3 z 5

Skvělá kniha od něžného vypravěče Oty Pavla. Četla jsem na střední škole a moc mě bavila. Filmové zpracování s Karlem Heřmánkem je dokonalé.

bosorka78
01.11.2024 5 z 5

Další moc hezká kniha od Oty Pavla, která je více o jeho tatínkovi,jeho úspěších a pádech , úsměvná a někdy zase smutná, nezdolnost tatínka byla obdivuhodná. Karel Heřmánek mě provázel celou knihou, protože ten pana Poperra zahrál na jedničku,s jeho zápalem pro věc nebo s jeho pády.

lulucinax
26.09.2024 4 z 5

Další z povinné četby, která byla zfilmována a poslech je také vydařené a můžu vřele doporučit.
Některé povídky byly vtipné, některé zas dost smutné a chytnou vás za srdce. Celkově to bylo moc povedené vyprávění. Někdy si zas musím připomenout film. Už je to hodně let, co jsem ho viděla naposledy.
A tady si nejsem jistá, co bylo lepší, jestli kniha nebo film. Minimálně dosahují srovnatelné úrovně.

Nové eknihy zdarma (květen)

05.05.2020

Kniha Smrt krásných srnců v seznamech

v Přečtených5 312x