Smrť nehanebnice přehled
Rex Stout
Nero Wolfe série
Súkromý detektív Nero Wolfe nikdy nevychádza z domu, pestuje orchidey a zbožňuje dobré jedlo. Napriek tomu však bravúrne rieši množstvo záhadných prípadov. V knihe Smrť nehanebnice Nero Wolfe a jeho spolupracovníci vyšetrujú vraždu dievčiny, ktorú našli mŕtvu v jej luxusnej růžovej spálni. Isabel Kerrová si zariadila život priam ideálne. Účty za ňu platil bohatý priemyselník, a ona mala románik s pekným milencom. Táto idylka sa však komusi nepozdávala a Isabel na ňu doplatila.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1996 , Ikar (SK)Originální název:
Death of a Doxy, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť nehanebnice. Přihlašte se a napište ho.
Detektivka podle mého gusta. Dvojka Nero a Archie prostě nemá chybu. Jeden se honí za podezřelými jako ohař, ten druhý vše hravě rozlouskne od stolu.
I když Stoutův Wolfe a Aghathin Poirot jsou každý z jiného těsta, jedno mají, myslím, společné: geniální způsob uvažování, logické myšlení, jednoduše " mají na to hlavu".
Nero Wolfe tentokrát dostává z bryndy Orieho Cathera, ale mně bylo víc líto Freda Durkyna, po tom co to schytal. Vůbec v knihách je líčen jako ten méně chytrý, ale pracuje pro Wolfa, takže to musí být jeden z nejlepších detektivů v New Yorku. Navíc se mi líbí, že je ženatý a má čtyři děti. Detektivka je to skvělá. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.
Kniha Smrť nehanebnice v seznamech
1987 | Třikrát Nero Wolfe |
1967 | Právo na smrt |
1999 | Liga vyděšených |
1994 | Zmije hraje golf |
1999 | Talíř plný jedu / Postup číslo tři / Vražda mezi kovboji |
Sorryjako, ale opět perfekt počteníčko. Archie je chytřejší než krysa a odolnější než koza. Taky pije pořád mléko, takže doufám, že je kozí. Procházím už schnoucím a žloutnoucím listím života, takže každá taková inteligentní kniha potěší a pohladí.