Soběstačný přehled

Soběstačný
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432843/bmid_sobestacny-uHU-432843.jpg 5 1074 1074

Štěpánovi je jedenáct a celý jeho svět závisí na dospělých. Jenže co si počne ve chvíli, kdy se jeho táta nejspíš zbláznil – odstěhoval se, nechal si narůst plnovous a z kalhot mu koukají kotníky. Tátova nová přítelkyně nemá Štěpána moc v lásce, přijde si nadbytečný. Jeho máma vzdychá, šetří úplně na všem a vypadá to, že jí není dobře. Štěpán si proto přeje hlavně jednu věc – co nejrychleji vyrůst a být soběstačný. Zuzana Dostálová napsala román o dospívání a dospělosti, o samotě a samostatnosti. Hrdinův život sleduje v rozmezí několika let a vyprávění nenechává jen na něm.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soběstačný. Přihlašte se a napište ho.

Knizni_gulas
předevčírem 4.5 z 5

Tohle byl velmi těžký příběh jedenáctiletého Štěpána, který v průběhu knihy dospěje do patnáctiletému mladého muže, který si nejvíce ze všeho přeje být soběstačný.

Štěpán se v příběhu musí vyrovnávat s nelehkým dětstvím, které je poznamenané rozvodem rodičů, nemocí maminky, nedostatkem finančních prostředků, bydlením u dědy a vyrovnáním se s otcovou novou rodinou, kde je Štěpán tak nějak navíc.

Kniha je rozdělena na tři části, kdy první a třetí vypráví Štěpán, prostřední maminka. Neumím říct, u které části mě srdce bolelo víc, protože mi líto bylo všech včetně dědečka.

Dlouho jsem příběh v sobě zpracovávala a recenzi píši až po delší době. A i teď ve mně vyvolává pocity hlubokého smutku. Nicméně kniha je velmi citlivě zpracovaná a řekla bych, že dost intenzivní. Myslím, že příběh ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.

L3MON_CZ
20.02.2025 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha. Četla jsem ve formě povinné četby. Emoce mnou při čtení cloumaly. Bylo to pro mě dost náročné dočíst až do konce ale zároveň jsem chtěla vědět, jak všechno dopadne

eDex
20.02.2025 5 z 5

Další kniha české autorky, která mě okouzlila a dojala. Nádherně napsaný příběh, všechny bych je chtěla obejmout.

Kniha Soběstačný v seznamech

v Přečtených1 364x