Mstitelé v krajkách přehled
Jaroslava Černá
Soudní vyšetřovatel Borek série
< 4. díl
Kdo a proč útočí na muže, kteří vyšetřují a trestají ty nejtěžší zločiny? Kdo ohrožuje jejich rodiny? Jde o pomstu z minulosti, anebo je někdo chce odstranit ze strachu, aby nebyl v budoucnu odhalen? Pomyslná smrtící smyčka se tentokrát stahuje kolem staroměstského mistra kata Hanuše, vzápětí se dostane do nebezpečí rodina vyšetřovatele Borka a vrah krutě zasáhne i do života samotného soudce Hykla. Po složitém pátrání nachází Borek konečně první stopy a díky své intuici se neomylně vydává na cestu k vyřešení složitého případu vražd, které spolu zdánlivě nesouvisejí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mstitelé v krajkách. Přihlašte se a napište ho.

Víc než krimi bych psala historická romance... Posledních 100 stránek mě už nebavilo. Ale začátek dobrý..

Myšlenka vendety je pojata nedůsledně. Krevní mstitel by se měl pomstít vlastní rukou a ne najímat pobudy. Obzvláště, když mu není zatěžko zbavit života vlastní příbuzenstvo. Nedobře je vylíčena charakteristika dvojčat. Nejprve jsou oba stejní, v závěru najednou každý zcela jiný. Od teatrální scény na popravišti se už snad ani nejedná o detektivku, ale o pohádku.
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
Kniha Mstitelé v krajkách v seznamech
v Mé knihovně | 47x |
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2010 | ![]() |
2019 | ![]() |
2016 | ![]() |
Na tuto historickou detektivku od paní Černé ,jsem se moc těšila.
Již jsem četla všechny její předešlé díly této série a opět se mi velmi líbila.I perfektní obálka s dobovým obrázkem,skvěle k ději ladí.
V knize se vydáme opět do Prahy v roce 1647,kde nedaleko Staroměstského náměstí,vypukne v jednom bytě požár.Pátraním je zjištěno,že byl oheň založen úmyslně. V tomto domě před časem bydlel vyšetřovatel Borek Rybář s rodinou,ale již se naštěstí odstěhoval.Bohužel útoky,ale pokračují nejen na Borka,ale i na soudce Hykla a kata Hanuše Mydláře.Po té co zavraždí manželku soudce Hykla, se tito tři spojí,aby zjistili,kdo je ohrožuje.
Zjištění je opět překvapivé,kdo je do útoků zapojen a mstitelé v krajkách odhaleni.I když vyšetřování zasahuje do dávné minulosti,přesto se podaří hlavně Borkovi,případ vyřešit.
Opět příběh plný napětí,zvratů-do děje jsou také vsazené vztahy zůčastněných.Za mě opět skvělá kniha a doufám ,že se budu moct těšit na další díl ze staré Prahy.