Soukromé bludiště přehled
Michal Fieber (p)
Manželský trojúhelník je celkem banální záležitost. Ale když se z něj stane čtyřúhelník, do něhož je zapletený i exkomisař Houdek, jemuž učaruje krásná šéfredaktorka, která figuruje mezi podezřelými z vraždy starého redaktora, je to rázem jiná káva. Z detektiva se málem stává oběť a z jedné z obětí osudové ženy vrah. Nebo je tomu naopak?.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soukromé bludiště. Přihlašte se a napište ho.
Celkem oddychová detektivka, kde se věčně řešila témata nevěry a přitažlivost jedné mladé ženy. Na můj styl trochu málo napětí, ale přesto byla kniha čtivá.
Česká detektivka, čtivá, zajímavá, druhá od tohoto autora, oproti zahraničním některým "krvákům" přímo oddychová, je ovšem pravda, že trocha napětí by neškodilo.
Ocenění knihy (1)
2011 -
Cena Jiřího Marka
Kniha Soukromé bludiště v seznamech
české detektivky a krimi milostný trojúhelník
2013 | Odcizená krajina |
2015 | Zvěrolékařka na stopě |
2012 | Škola detektivů |
2018 | Slepé okno |
1989 | Hotelové povídky |
Tahle kniha patří dle mého soudu k tomu lepšímu průměru, co v edici Původní česká detektivka vyšlo. Jedná se o čtivou oddechovku, byť místy dost rozvláčnou, s lehce (ne)čekaným koncem. Autor hlavní postavu dobře charakterizuje a podobně jako ostatní detektivkáři jí do úst vkládá své názory, mnohdy i politické, s kterými se, jasně že, ne každý ztotožní. Dobře vedenému a proplétanému ději by možná slušelo trochu osekání a zvýšení dějového napětí. Ale to už je pouze věc mého osobního názoru.