Spáčka a vřeteno přehled

Spáčka a vřeteno
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270127/bmid_spacka-a-vreteno-FGC-270127.jpg 4 447 447

Královnině zemi bylo ono království vzdušnou čarou nejblíže, ale přes horský hřbet, který sloužil jako hranice mezi těmito dvěma královstvími, nedokázaly přelétnout ani vrány. Možná si myslíte, že ten příběh znáte. Vystupuje v něm mladá královna, která se má vdávat. Dále pár dobrých, statečných, houževnatých trpaslíků, hrad zarostlý trním a princezna, kterou čarodějnice proklela, aby spala navěky. Jenže tady nikdo nečeká, až se objeví šlechetný princ na věrném oři. Tahle pohádka se spřádá z nití černé magie, která se kroutí a stáčí a pableskuje a září. Královna by si snad mohla vysloužit hrdinské ostruhy, pokud princezna potřebuje zachránit…... celý text

Literatura světová Novely Fantasy
Vydáno: , Albatros (ČR)

The Sleeper and The Spindle, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spáčka a vřeteno. Přihlašte se a napište ho.

Gi-Gi
10.09.2024 5 z 5

Takže proč to vlastně číst: 1) Gainman 2) ilustrace 3) je to krátký, dáte to za hoďku 4) úplně super staronová storka ( to, že je to za čtvrté, neznamená, že je to nejmíň)

Luccinda
02.04.2024 4 z 5

Moderní retelling, který zaujme především svými kouzelnými ilustracemi. Příběh jako takový ničím vyloženě nenadchne, je to taková jednohubka, za půl hodinky máte přečteno a pak už se ke knížce nejspíš nevrátíte. Já jsem knížku četla na Štědrý den a možná i díky tomu jsem si čtení užila trošku víc, než kdybych knížku četla v jiném období.

UčitelkaEva
22.10.2023 5 z 5

Nádherná knížka. Ilustrace jsou kouzelné, příběh zajímavý. Díky této knížce jsem si uvědomila, jak povrchně vnímáme někdy pohádky. Představíme si růže, ale tady nalezneme popis, jak postupně narůstají, uvadají, dřevnatí stonky u zámku, zatímco mladé přírůstky rostou na okrajích království. Krásný popis všude přítomných pavučin apod. Prvky strašidelna, když spící postavy začnou promlouvat, ale co to říkají? Nejprve to nedává smysl, pak nám vše dojde. Četba na 15 - 20 minut, ale skvělé, kouzelné. Doporučuji.

Ocenění knihy (1)

2014 - Locus Awards (Novellette)

Kniha Spáčka a vřeteno v seznamech