Spálená země: Kniha první (2023) | Databáze knih

Spálená země: Kniha první přehled

Spálená země: Kniha první
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523949/bmid_spalena-zeme-kniha-prvni-65225324cf77c.jpg 4 93 93

Strašák série

ENERGOZBROJE, KYBERNETICKÉ ZRŮDY, MUTANTI A DVOJHLAVÉ KRÁVY… Rok 2121. Z české kotliny zbyla po události, pro kterou se vžilo označení Restart, jen radioaktivní pustina. Není ovšem třeba si zoufat. Vrátila se stará víra, a stejně jako kdykoliv předtím i teď nás chce všechny spasit. Snad to dopadne lépe než posledně. Vyhlídky ale nejsou jenom radostné. Jako by nestačila přemíra záření, objevila se i hrozba, na niž jsou zárodky civilizace v Pustině krátké: armáda mutantů vybavených technologiemi, jakými by neměl nikdo disponovat. Bezpečí podzemního Trezoru proto musí opustit muž, který je ve všech směrech jen stínem toho, kým býval dříve. A býval mnohým: zabijákem, vůdcem, prorokem… hrdinou. Aby ochránil, co mu ještě zbývá, bude se muset Strašák na to všechno zase rychle rozpomenout. A můžete se vsadit, že pro sečtení všech, kteří u toho rozpomínání zařvou, vám nebudou stačit prsty jedné zmutované ruky. A nejspíš ani té druhé…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálená země: Kniha první. Přihlašte se a napište ho.

NemmamSlov
předevčírem 3.5 z 5

"Musel bych na tom být fak hodné blbě, abych nedokázal vybíliť hospodu."

Znova sa stretávam so Strašiakom, tentoraz vo svete dosť podobnom Mad Maxovi. Krajina po atómovej katastrofe je skoro samá púšť a obývajú ju nové živočíšne druhy, ktoré vďaka rádioaktívnemu žiareniu zmutovali. Zvyšok ľudí prežíva v kolóniách, kde sa snažia spoločne vybudovať novú civilizáciu. Strašiak patrí do nesmrteľnej partie, preto od poslednej knihy, ktorú som čítal, je tak obrovský časový skok. Nebol by to ideálny koniec sveta, keby sa nezačali objavovať rôzne sekty a hnutia, ktoré napomáhajú k tomu neblahému koncu.

Kniha, Do pekla a späť, sa mi páčila viac. Strašiak sa mi zdal akčnejší. Aj tu dostával obrovské množstvo priestoru, no mal som pocit, že ťahá za kratší koniec a neustále ho musí niekto zachraňovať. Prostredie bolo výborné. Celkom anarchistické, s nádejou obnovenia civilizácie.

stanislav0373
01.02.2025 audiokniha 5 z 5

Ze začátku jsem byl trošku zaskočen, co že se nám z milovaného Strašáka stalo, nicméně se z toho vyklubal skvělý, dobrodružný "postapo roadtrip" ve kterém čtenář pomalu odkrývá svět zahalený tajemstvím neznáma. Velice příjemně v tom pomáhá hlavní hrdina, který nejen, že není žádné ořezávátko, ale navíc má i super hlášky a narážky na devadesátkové akčňáky.

jan8470
30.11.2024 3.5 z 5

Spálená země je postapo roadtripem plným někdy více, jindy méně originálních setkání. K těm povedenějším patří střetnutí s hmyzem, ze kterého by se Ondřej Sekora počůral strachy, nebo s Honákem, jenž žene pustinou stádo dvouhlavého skotu. Vzhledem k tomu, že je Strašák stejně jako jeho duchovní otec fanouškem Falloutu, nejsou dvouhlavé Kravíny jedinou narážkou na tuto fenomenální hru. A protože je celý příběh vyprávěn ze Strašákova pohledu, je jeho putování pustinou prošpikováno tak neuvěřitelným množstvím hlášek a popkulturních odkazů, že je čtenář záhy přestane vnímat. Navzdory tomu se autor snaží udržet dějový oblouk a přivést hrdinu (po několika dějových zákrutech) k zjištění, co je cílem mutantů.

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023

Pomalu mu začínalo docházet, že sláva má svou cenu. A dělá z lidí terč.

Čert a evoluce vážně nikdy nespí.

Svahy kolem mě byly porostlé suchými torzy stromů. Armáda mrtvých Entů křičící němou obžalobu lidstva. Dostali svou pomstu. Ani z lidstva samotného mnoho nezbývalo.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Spálená země: Kniha první v seznamech

v Mé knihovně80x