Spánek přehled

Spánek
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436372/bmid_spanek-od5-436372.jpg 4 1345 1345

Murakami/Menschik série

1. díl >

„Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát,“ tak začíná povídka Harukiho Murakamiho, jejíž protagonistkou je zdánlivě obyčejná žena v domácnosti. Vlivem různých nečekaných okolností připomíná její noční život výlet do mimosmyslového prostoru. Ve světě, který je naprosto odlišný od našeho, prozkoumává svou rodinu, sama sebe, i význam života a smrti. Ilustrační doprovod ke knize vytvořila známá německá grafička Kat Menschik.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Odeon

眠り Nemuri, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spánek. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
21.09.2024 4 z 5

Kniha se mi moc líbila ale ten konec mi tam nějak neseděl

Uma
14.09.2024 4 z 5

Velice zajímavé.. Rozhodně to stojí za to.

HakuTheDeadBoi
14.07.2024 3 z 5

Já Murakamiho kratší díla prostě nechápu. Jako kdyby všechno utnul v nejlepším, a dokončení nechal na čtenáři. Tohle už se skoro ani nedá nazvat otevřeným koncem, jako spíš koncem interaktivním: nejen, že to nedopadne, ale stále nerozumíme, co se vlastně děje.

Jinak na první pohled kniha o velmi nudném životě, s dotěrnou otázkou "a to je jako všechno?", přičemž únik z rutiny, ať je jakýkoliv, skýtá jistá nebezpečí.
Na druhý pohled – kdo ví?

Knižní novinky (26. týden)

21.06.2020

Knižní novinky (25. 11. - 2. 12.)

25.11.2013

Kam se jen poděla ta někdejší čtenářka, co hltala knihy jako posedlá? Co pro mě vlastně znamenala ta doba a moje čtenářská vášeň, prudká tak, že to bylo až bizarní?

Mohla jsem číst knih, kolik se mi jen zamanulo. A soustředit se libovolně dlouho, aniž bych cítila únavu.

Kniha Spánek v seznamech

v Přečtených1 973x