Španělská kuchyně přehled
Jiří Šourek
Autor, renomovaný odborník, je autorem a spoluautorem řady kuchařských knih. Ve své nejnovější knize mapuje gastronomii španělskou; najdeme zde širokou plejádu originálních receptů této země proslulé vynikajícím jídlem. Zasvěcená předmluva nás nejdříve seznamuje s krajovými specialitami Španělska a s odlišnostmi jednotlivých oblastí. Poznáme také zvyky Španělů pokud jde o domácí stravu a jejich typické chody v průběhu celého dne - jednotlivá jídla od časného rána až k pozdní a bohaté večeři. Kniha také zahrnuje praktický a poměrně obsáhlý slovníček španělských pokrmů, který se může hodit pro příští dovolenou ve Španělsku. Důležitá je kapitola o surovinách, kde se seznámíme s tím, jaké koření a další přísady budeme potřebovat k dosažení originální chuti španělských pokrmů. Dále „Španělská kuchyně“ přináší ve 12 oddílech široký výběr typických španělských jídel i kulinářských specialit.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Španělská kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Španělská kuchyně v seznamech
Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)
Štítky knihy
Španělsko národní jídla španělská kuchyně
Autorovy další knížky
2012 | Velká kniha vaření |
1989 | Orientální kuchyně |
2002 | Orientální kuchařka pro moderní ženu |
1993 | Dnes vaří muž |
1996 | Diplomatická kuchařka a společenský rádce |