Spratek přehled
Torey L. Hayden (p)
Kniha představuje skutečný příběh šestileté Sheily, která se dostane do speciální třídy pro děti s poruchami chování. Její učitelkou a zároveň prvním člověkem, který jí projeví lásku, je Torey Hayden. Ta po čase zjistí, že dívka má nadprůměrnou inteligenci, je učenlivá a dřímá v ní skrytý génius. Kniha je pozitivním svědectvím o síle pedagogických a terapeutických prostředků, a pedagoga představuje jako přítele, který neváhá pro dítě překonávat různé těžkosi.... celý text
Literatura světová Povídky Romány
Vydáno: 2012 , PortálOriginální název:
One Child, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spratek. Přihlašte se a napište ho.
Velmi laskavá učitelka s velkým srdcem.
Člověk si říka, že takových dětí je spousta okolo nás.
Mít velký dar trpělivosti, empatie, dobré srdce.....Neztrácet naději a víru bylo chvilkami těžké.
O tom celá ta kniha je....
Ach, mít takového učitele, to by byl sen. Neuvěřitelně silný příběh o tom, že nad žádným dítětem by se neměla zlomit hůl a že laskavý a otevřený přístup je zatraceně důležitý. Ztotožňuji se s tím, co napsala Kllara, totiž že se ve mně vystřídala celá škála emocí a i na slzy došlo. Bezpodmínečně doporučuji.
Kniha Spratek v seznamech
v Přečtených | 1 379x |
děti psychoterapie psychologické romány psychologie adolescentů zanedbávané děti poruchy chování speciální pedagogika učitel a žák podle skutečných událostí odborná literatura
2008 | Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval |
1994 | Divná Jadie |
2009 | Dračice a mazánek |
2015 | Tichá holka |
2012 | Tygřice |
Všechny ty autorčiny příběhy dětí jsou dost podobné a většinou jde o děti ze špatných socialních podmínek, kdy dětem není věnována žádná rodinná péče. Torey je učitelka nejen ve škole, ale zasahuje do života dětí i citově a řeší i to, co by dětem měla dát rodina. Je hrozné, co musí některé děti prožívat a bohužel takových učitelek je málo. Jsem zvědavá na pokračování v dalším díle Tygřice.