Šprti & frajeři přehled

Šprti & frajeři
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524163/bmid_sprti-frajeri-65278af69b061.jpg 4 511 511

Legie série

< 3. díl >

Porazit Společenství, osvobodit zotročené lidstvo, získat zpátky Zemi – to jsou sice záslužné cíle, ale jen odhodlání nestačí a prostředky k jejich dosažení posádce lodi Kraksna chybí. Zakázka pro vesmírnou mafii se proto nedá odmítnout. Naštěstí nevypadá složitě – dostat se na místo poslední bitvy dvou vyhynulých druhů a něco speciálního odtamtud odnést. Vesmírný hřbitov plný mrtvol a zničených lodí ve vzdáleném koutu sektoru nevypadá jako nic, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, tedy Moravec nedokázal poradit. Aspoň do okamžiku, než se objeví staří nepřátelé a jejich vinou si posádka Kraksny začne dělat nové. Závod s časem začíná a poslední svobodní lidé ve vesmíru nejsou jediní, kdo v něm hraje svůj part o přežití. Vítejte v sérii Legie – světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šprti & frajeři. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (93)

toni-az
05.10.2024 5 z 5

Jak jsem byl z prvního dílu nadšený a z druhého rozpačitý, tento díl již je taková rutina nerutina, nicméně hodně zábavná. První kšeft s novým zaměstnavatelem a už takhle náročný. Jsem zvědav jaké další kšefty si pro ně autoři připraví. Trochu mi to připomíná eskapády některých našich skupinek ve stolních RPG, kde také vždy jdeme udělat tichou akci a pak nechtěně zbouráme půl města.

Elion
08.09.2024 5 z 5

Tahle série mě nepřestává překvapovat tím, co tihle dva autoři dokáží společně vymyslet. Další díl, kdy se stále více a více seznamujeme s posádkou Kraksny, ehm Vzdorující, a zároveň s nimi putujeme vesmírem, abychom zachránili lidstvo.
Každý díl přináší nové dobrodružství, novou výzvu, a ani tenhle nebyl výjimkou. Tentokrát se celý děj odehrává na jedné misi. Na sakra těžké misi. Ale co se dá dělat. Chtějí zachránit lidstvo a tohle by mohla být cesta, jak se k tomu alespoň malinko přiblížit. Takže zatnou zuby a postaví se i frajerům, aby misi dokončili.
A hlavně ta AGA, já ji fakt zbožňuju. Prosím, jen ať zůstane taková, jaká je, protože ona je tam to největší koření.
Tuhle sérii vám mohu vřele doporučit a taky i to, abyste se koukli i na další knihy od těchto dvou autorů, protože pokud hledáte kvalitní české sci-fi, tak s nimi nešlápnete vedle.


Dydy7
18.07.2024 5 z 5

Šprti a frajeři sú tretia časť zo série "Legie", ktorú Sněgoňová píše spolu s Františkom Kotletom. Predchádzajúci diel (Amanda), ktorého autorkou bola tiež ona sa mi páčil o kúsok viac, ale aj napriek tomu to aj tentokrát bolo výborné čítanie.

Kniha začína presne tam, kde sme skončili minule, hlavní hrdinovia na čele s kapitánom Moravcom sa vydávajú na ďalšiu nebezpečnú misiu. Musia priniesť a získať veľmi špeciálnu a zaujímavú vec z územia, kam sa neodváži dostať len tak hocikto. Je to klobúk. Nachádza sa v troskách bitky dvoch mimozemských civilizácií.

Znie to celkom absurdne, ale čaká nás dobrodružná jazda plná akcie, humorných hlášok a skvelých postáv. Príde aj jeden poriadny zvrat a celé to krásne a rýchlo ubieha.

Opäť som si užívala každú jednu stránku a som zvedavá na pokračovanie, pretože toto je iba začiatok.

Teším sa kam nás kapitán Bouchač a lord Mrdák zavedú nabudúce.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů

05.12.2023


10 nejprodávanějších eknih (duben)

20.05.2021


Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (8)

Můžeme to udělat jako pavouci. Kdo je proti, vymočí se támhle do rohu.


Jestli neumřeme hroznou smrtí tam, umřeme hroznou smrtí po tom, co nám uvaříš.


Na dobu, kdy jsi nás neznala budeš ještě vzpomínat, zlato.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Šprti & frajeři v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených686x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených19x
v Knihotéce242x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x