Srdcerváči. Kniha 1 přehled
Alice Oseman
Srdcerváči / Motýliky série
Grafický román o životě, lásce, a o všem, co se stane mezi tím. Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…? Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Heartstopper. Volume One, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcerváči. Kniha 1. Přihlašte se a napište ho.
Možná to není ten nejlepší komiks na světě a možná není ani určený pro mou věkovou kategorii, proto mi připadal takový lehce nedotažený.
Ale na druhou stranu snad právě i proto oceňuji ty malé náznaky, které jen ťuknou do myšlenek, ale nedořeknou je. Nic se v tomto komiksu příliš nekomplikuje, je takový přímočarý a zároveň jemný a milý.
Za sebe se těším, až si přečtu pokračování.
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Knižní novinky (36. týden)
01.09.2019
Knižní novinky (33. týden)
11.08.2019
„Kámo, bejt gay ještě neznamená, že ti nejdou sporty.“
Kniha Srdcerváči. Kniha 1 v seznamech
v Přečtených | 1 662x |
homosexualita romantika bisexualita zfilmováno – TV seriál gayové grafické romány LGBT, queer, LGBT+
2019 | Srdcerváči. Kniha 1 |
2014 | Solitaire |
2019 | Srdcerváči. Kniha 2 |
2020 | Srdcerváči. Kniha 3 |
2021 | Srdcerváči. Kniha 4 |
První díl mi připadá jako komiksová verze "jak si nadšená fanynka boyslove plná ideálů představuje romanticky romantickou klučičí lásku v kulisách high school AU." Je to prostě pubertální cukrkandlová červená knihovna plná žánrových klišé, jejíž jedinou přidanou hodnotou jsou ta duhová témata – být to o heteropáru, tak o to většina lidí ani nezavadí pohledem a ti zbylí by byli mnohem kritičtější. Kresba je navíc taková dost jednoduchá (i když v dalších dílech se lepší).