Motýliky 1: Prvá láska přehled
Alice Oseman
Srdcerváči / Motýliky série
Charlie a Nick chodia na tú istú školu, ale doteraz sa ich cesty nikdy neskrížili. Až do dňa, keď ich posadia vedľa seba na triednických hodinách. Chalani sú totálne rozdielni, ale čoskoro sa z nich stanú dobrí kamoši. Charlie pomaly zisťuje, že k Nickovi cíti niečo viac... aj keď vie, že nemá šancu. Láska však chodí po nečakaných chodníčkoch a Nick zisťuje, že Charlie ho zaujíma oveľa viac, ako by si kedy myslel.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Heartstopper. Volume One, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Motýliky 1: Prvá láska. Přihlašte se a napište ho.
Možná to není ten nejlepší komiks na světě a možná není ani určený pro mou věkovou kategorii, proto mi připadal takový lehce nedotažený.
Ale na druhou stranu snad právě i proto oceňuji ty malé náznaky, které jen ťuknou do myšlenek, ale nedořeknou je. Nic se v tomto komiksu příliš nekomplikuje, je takový přímočarý a zároveň jemný a milý.
Za sebe se těším, až si přečtu pokračování.
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Knižní novinky (36. týden)
01.09.2019
Knižní novinky (33. týden)
11.08.2019
„Kámo, bejt gay ještě neznamená, že ti nejdou sporty.“
Kniha Motýliky 1: Prvá láska v seznamech
v Přečtených | 1 671x |
homosexualita romantika bisexualita zfilmováno – TV seriál gayové grafické romány LGBT, queer, LGBT+Autorovy další knížky
2019 | Srdcerváči. Kniha 1 |
2014 | Solitaire |
2019 | Srdcerváči. Kniha 2 |
2020 | Srdcerváči. Kniha 3 |
2021 | Srdcerváči. Kniha 4 |
První díl mi připadá jako komiksová verze "jak si nadšená fanynka boyslove plná ideálů představuje romanticky romantickou klučičí lásku v kulisách high school AU." Je to prostě pubertální cukrkandlová červená knihovna plná žánrových klišé, jejíž jedinou přidanou hodnotou jsou ta duhová témata – být to o heteropáru, tak o to většina lidí ani nezavadí pohledem a ti zbylí by byli mnohem kritičtější. Kresba je navíc taková dost jednoduchá (i když v dalších dílech se lepší).