Stalker přehled

Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461181/bmid_stalker-qhQ-461181.jpg 4 4330 4330

Majster trilerov Lars Kepler je tu opäť s knihou, od ktorej neodtrhnete zrak! Ak sú lampy rozsvietené, môže ťa stalker vidieť zvonku, ale ak sú zhasnuté, ty neuvidíš stalkera, ktorý je už vnútri. Na e-mailovú adresu Úradu kriminálnej polície prišlo video. Niekto sa vkradol do záhrady rodinného domu a tajne nakrútil ženu cez okno. Na ďalší deň sa našlo jej telo, zomrela na následky rezných a bodných rán. Polícia dostala ďalšie video, ale neobsahovalo nijaký záchytný bod, podľa ktorého by bolo možné ženu identifikovať. A potom už bolo neskoro. Björn Kern našiel doma surovo zavraždenú manželku Susannu a utrpel takú ťažkú psychickú traumu, že vyupratoval celý dom a mŕtvu uložil do postele. Možno videl nejaký dôležitý detail, ale bol v akútnom šoku a policajti ho nemohli vypočuť. Vyšetrovatelia pri pátraní po sériovom vrahovi povolali na pomoc psychiatra a psychoterapeuta Erika Mariu Barka a ten uviedol Björna do hypnotického stavu. Lenže to, čo mu muž v hlbokom tranze porozprával, spôsobilo, že Erik sa rozhodol polícii klamať. V roku 1921 zverejnil francúzsky psychiater de Clérambault štúdiu o pacientovi, ktorý mal imaginárny milostný vzťah. Tento prípad považujú mnohí za prvú odbornú analýzu stalkera. Dnes sa za stalkerov označujú ľudia, ktorí trpia syndrómom prenasledovateľa, chorobnou posadnutosťou pozorovaním inej osoby. Takmer desať percent ľudí sa počas svojho života stalo obeťou nejakej formy stalkovania. Krátko po vydaní v októbri 2014 sa Stalker stal najpredávanejším románom vo Švédsku, a to aj v kategóriách e-book a audiokniha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

Stalker, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stalker. Přihlašte se a napište ho.

Scorpiona
25.12.2024 5 z 5

Další díl úžasné krimi série. Ke knize jsem se vrátila po 10 letech a musím říct, že to byl jeden z nejnapínavějších dílů série. Musím hodnotit všemi hvězdičkami, protože jsem vraha neodhadla ani jednou. A teď hurá na další díl.

veronika8887
17.12.2024 4.5 z 5

Moje první kniha od Larse Kaplera. Měla jsem ji doma v knihovně 2 roky. Neměla jsem zrovna nic po ruce tak jsem po ní sáhla. A nelituji !! Kdybych to věděla tak už mám celou sérii za sebou. Děj ze začátku takový klasický jak u detektivek bývá. Ke konci mě několikrát spadla brada. Určitě začnu od prvního dílu. Vřele doporučuji.

martineden
24.11.2024 4 z 5

Tuto sérii nečtu úplně popořadě, musím to napravit. Hrozně jsem se u tohoto dílu bála, doporučuji nečíst večer a nebýt sama doma. Skvělé

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Novinka Larse Keplera - Playground

25.08.2016

„Záhady existují jen tak dlouho, dokud je nezbavíme všech nereálných nánosů.“

„I ta sebemenší volba před námi otevírá tisíce nových dveří a stejně tolik jich zavírá.”

Kniha Stalker v seznamech

v Přečtených6 983x