Stane sa zázrak přehled
Zuzana Štelbaská
"Rozkošná novinka Zuzky Štelbaskej s ilustráciami Adriána Macha!" Človiečik mal každý deň toľko práce! Staval hrady, opatroval zvieratá, dokonca si niekedy vymýšľal aj celkom nové a nevídané tvory či krajiny. No keď sa raz ráno vrátil k svojej práci, zistil, že všetky hrady sú dokončené a všetky zvieratá nakŕmené. Zrazu mal pocit, akoby sa zastavil čas. Čo bude teraz robiť?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stane sa zázrak. Přihlašte se a napište ho.
O poselství tohoto krásného příběhu by se dalo napsat hodně, ale k čemu to, když si každý může knížku přečíst a zamyslet se nad ní.
Osobně velice oceňuji, co se autorka snaží čtenářům předat - nebo spíše připomenout. Ano, svět a všechno tvorstvo v něm je zázrak a je nepředstavitelně smutné, jak snadno na to zapomínáme. Kvůli vší práci, starostem a honbě za požitky a zábavou se nechceme zastavit. Zastavit a pořádně se podívat a zaposlouchat, co se děje v přírodě, která je kolem nás a kterou lehkomyslně bereme za běžnou věc a samozřejmost.
Přála bych všem, aby našli chuť a odvahu zastavit čas a díky tomu objevit zázrak.
Nádherné ilustrace, to je to první, co zaujalo mě i devítiletého a dvouletou. Od doby, co ji máme v knihovničce, jsme ji přečetli několikrát. Vedle kouzelných ilustrací je i velmi, velmi milý příběh o zázraku, který může prožít kdokoliv z nás. Stačí se jen zastavit a začít se koukat a poslouchat. Tohle není jedna z těch knih, které po přečtení zastrčíte mezi ostatní a zapomenete.
Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)
16.10.2022
Kniha Stane sa zázrak v seznamech
zvířata, fauna čas radost zázraky práce pozorování přírody ticho
2019 | Kapky na kameni |
2022 | Stane se zázrak |
2018 | Filípek |
2014 | Mami, kup mi psa! |
2015 | Zornička |
Překrásné ilustrace jsou asi jediné, co mě v knize bavilo. Jinak je bez příběhu, patetická, nabubřelá.