Štěstí je zadarmo přehled

Štěstí je zadarmo
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496951/bmid_stesti-je-zadarmo-l9M-496951.jpg 4 324 324

Kniha povídek o tom, jakou podobu může mít štěstí Kamila rozpoutala válku se svými příšernými sousedy. Táňa už se nemůže dívat, jak si její máma ničí život. Aneta se asi zamilovala – jenže do nesprávného muže. A Jiří se ze všech sil snaží, aby ho dcera měla aspoň trochu raději... Hlavní postavy povídek mají společný cíl: být alespoň trochu šťastnější. Na štěstí má přece právo každý, ne? V jejich příbězích o důležitých náhodách a životních prozřeních potom sehrají roli kočičí (a někdy i psí) hrdinové... Její největší úspěch? „No... jsem docela pyšná, že jsem z toho magora Merlina udělala hodnýho kocoura,“ řekla a myslela to vážně. Protože, uvědomila si a samotnou ji to překvapilo, opravdový úspěch přece nemusí nutně být to, co vás nejvíc pozvedne v očích ostatních. Může to být něco, za co si sami sebe vážíte, co vás naplňuje. Jen vás samotné. O vašem největším úspěchu dokonce ani nemusí nikdo další vědět...“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí je zadarmo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (81)

Kristynka.dr
23.05.2024 4 z 5

Milé, pohodové čtení od mojí oblíbené autorky.

terimila
15.05.2024 4 z 5

Hezké, milé, sladké, místy až trochu přeslazené jednohubky. Občas možná až trochu moc na sílu - u některých příběhů jsem si říkala, že sice jsem optimista, ale tohle je hodně i na mě. Normálně bych dala hvězdy tři, ale ty kočky... ty kočky, potvory, to zase vyšvihnou na čtyři.
A taky to vyšvihla povídka o cestě do Laponska. Ta mě dostala do kolen z osobních důvodů. Mám ráda Finsko, prožila jsem tam pár měsíců a hrozně moc mi to dalo, mám ráda tamní přírodu a lidi... a pořád na ně vzpomínám a myslím na návrat. A vzpomínám na hotel, kde při návštěvě bydlel můj táta s bráchou, a vyvoněného vykoupaného elegantního hotelového kocoura Perreho a tamního milého pana hoteliéra. Nechám si je v hlavě a budu si myslet, že jsou jako paní Bente z povídky...
Fajn knížka. Pohladí jako kočičí otření a v tu chvíli, když ji čtete, je vám prostě pocitově o kousek líp, i když rozumem víte, že to je iluze.


Johny_H.
03.05.2024 5 z 5

Mám raději jiný žánr a povídky nejsou moje gusto, ale jsem ovlivněn jako člověk který miluje kočky. Musím nic méně říci, že toto byla nejslabší kniha ze všech, ale musím i tak 5/5.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štěstí je zadarmo v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených421x
ve Čtenářské výzvě98x
v Doporučených18x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst156x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech3x