Skřek šelmy přehled
Lynn Beach (p)
Stopy hrůzy - Údolí přízraků série
Mnoho podivných věcí se odehrává v Údolí přízraků a Tamara Huntová chce vědět proč. Jaká zlá síla vyhání horské lvy z jejich přirozeného prostředí? Co spojuje tajemného Indiána a žlutě žíhanou pumu s mandlovýma očima? A proč nosí geologové revolvery? Odpovědi jsou ukryty v Tamařiných fotografiích. Ale někdo se jich obává a udělá všechno, abych se jich zmocnil. A zatímco Tamara se svou přítelkyní Hillary pátrá, nocí zní hrůzný skřek šelmy…... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 1992 , Studio dobré nálady - nakladatelství KreditOriginální název:
Scream of the Cat, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skřek šelmy. Přihlašte se a napište ho.
Autorčin další počin v sérii Stopy Hrůzy potvrzuje kvality předchozích fláků pro náctileté čtenářky, které se zděsí i zapnuté kulmy. Tentokrát ani o špetku hrůzy nejde a kvalitou se potácí v těžkém podprůměru studentka ( společně s oddanou husičkou v podobě spolubydlící ) toužící zvítězit v soutěži o nejlepší fotografii na titulní stranu ročenky narazí na ukrutně zajímavou mačku, která se ráda proměňuje v rudocha, strážce kaňonu. Bude statečnost obou roštěnek stačit k odhalení nekalých praktik lumpů v Canyon Ridge ? Bóže, zlatej R. L. Stine 30 %
(SPOILER)
Když jsem tudle knížku četla na ZŠ tak si vybavuju že jsem se u ní fakt bála a sholkama to hodně prožívala a hltala stránku za stránkou. No už jsem léty a horory ostřílená a tentokrát jsem se vůbec nebála, možná proto že mi při čtení naskakoval děj a věděla jsme jak to dopadne, a nebo pro to že todle rozhodně není horor spíš takové dobrodrůžo. Každopádbě příběh je krásně vysvětavěný, čtenář se nenudí, stránky odsejpají stejně jako před lety.
Jo a kdybych si mohla znovu vybrat střední školu tak tu jejich bych brala všema deseti i s duchem indiána.
Kniha Skřek šelmy v seznamech
1992 | Posedlá |
1993 | Neznámá v zrcadle |
1992 | Temnota |
1992 | Skřek šelmy |
1993 | Ďábelské kouzlo |
Není to moc horor, je to jen takový lehce napínavý detektivní příběh pro děcka s nadpřirozeným prvkem. Co mě na tom bavilo asi nejvíc, byla ta atmosféra internátní školy a Údolí přízraků.