Spálená země: Kniha první přehled
Jakub Hoza
ENERGOZBROJE, KYBERNETICKÉ ZRŮDY, MUTANTI A DVOJHLAVÉ KRÁVY… Rok 2121. Z české kotliny zbyla po události, pro kterou se vžilo označení Restart, jen radioaktivní pustina. Není ovšem třeba si zoufat. Vrátila se stará víra, a stejně jako kdykoliv předtím i teď nás chce všechny spasit. Snad to dopadne lépe než posledně. Vyhlídky ale nejsou jenom radostné. Jako by nestačila přemíra záření, objevila se i hrozba, na niž jsou zárodky civilizace v Pustině krátké: armáda mutantů vybavených technologiemi, jakými by neměl nikdo disponovat. Bezpečí podzemního Trezoru proto musí opustit muž, který je ve všech směrech jen stínem toho, kým býval dříve. A býval mnohým: zabijákem, vůdcem, prorokem… hrdinou. Aby ochránil, co mu ještě zbývá, bude se muset Strašák na to všechno zase rychle rozpomenout. A můžete se vsadit, že pro sečtení všech, kteří u toho rozpomínání zařvou, vám nebudou stačit prsty jedné zmutované ruky. A nejspíš ani té druhé… ____ „Herní série Fallout podle Jakuba Hozy. Mág deviantní sci-fi & fantasy přichází s dalším brutálním masakrem!“ – PEVNOST... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálená země: Kniha první. Přihlašte se a napište ho.
Druhý dil s Cyrilem alias Strašákem je diametrálně odlišný od prvního. Aspoň začátek. Není to jen řezničina na jednom místě. Jedná se o romantické putování krásnou českou krajinou zalitou sluncem, překrásnými výhledy do kraje, kde hluboké lesy jsou a potůčky tam přes kameny se proplétají.... Ne, tak to teda fakt ne . Ale v Čechách jsme. :-D
Opět se mi líbily narážky na určitá témata, tak i na dávno mrtvého premiéra, který mával rukama a čekal na signály.
Přes pomalejší a pro mě ne tak záživný začátek , mě to v polovině chytlo a v podstatě jsem byl zklamán, že už je konec...jdu rychle sehnat druhý díl. 87%
Čechy ve dvaadvacátém století po nukleární válce zaviněné ekofanatiky, aneb Strašákova jízda pokračuje. Doufám že autor není stejně dobrý prognostik jako spisovatel, nerad bych se něčeho takového dočkal, a pokud bych se toho přece jenom dočkal, tak podle autorova popisu bydlím dobře, někde hodně blízko Strašákova Trezoru.
Jinak jsem se jako u všech knih pana Hozy neskutečně bavil, jeho hlášky jsou super a jeho obliba EU, uctívačů svaté Gréty, vnucování LGBTQ+ a - kravin, a jiných progresivistických hovadin se stoprocentně shodují s mojí oblibou, takže vzhůru na dvojku.
Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)
23.04.2023
„Pomalu mu začínalo docházet, že sláva má svou cenu. A dělá z lidí terč.“
„ Čert a evoluce vážně nikdy nespí.“
„Svahy kolem mě byly porostlé suchými torzy stromů. Armáda mrtvých Entů křičící němou obžalobu lidstva. Dostali svou pomstu. Ani z lidstva samotného mnoho nezbývalo.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Spálená země: Kniha první v seznamech
česká literatura mutanti romány jaderná válka akční sci-fi splatterpunk postapokalyptická sci-fiAutorovy další knížky
2021 | Do pekla a zpět |
2020 | Projít ohněm |
2022 | Jako sama smrt |
2017 | Okovy osudu |
2014 | Theatre Macabre |
Spálená země je postapo roadtripem plným někdy více, jindy méně originálních setkání. K těm povedenějším patří střetnutí s hmyzem, ze kterého by se Ondřej Sekora počůral strachy, nebo s Honákem, jenž žene pustinou stádo dvouhlavého skotu. Vzhledem k tomu, že je Strašák stejně jako jeho duchovní otec fanouškem Falloutu, nejsou dvouhlavé Kravíny jedinou narážkou na tuto fenomenální hru. A protože je celý příběh vyprávěn ze Strašákova pohledu, je jeho putování pustinou prošpikováno tak neuvěřitelným množstvím hlášek a popkulturních odkazů, že je čtenář záhy přestane vnímat. Navzdory tomu se autor snaží udržet dějový oblouk a přivést hrdinu (po několika dějových zákrutech) k zjištění, co je cílem mutantů.