Strážce nádrže přehled

Strážce nádrže https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538115/bmid_strazce-nadrze-663c961ad9c07.jpg 4 424 424

Starý strážce vodní nádrže Jiří Smrček si dopisuje s generálním ředitelem povodí. Jsou to zprávy o stavu přehrady, ale také o stavu jeho duše. Nevadí, že ředitel ani na jeden z 23 dopisů neodpoví. Smrček, bývalý venkovský učitel, na sebe prozrazuje i věci, které každému nesvěříme. Je zjitřený úkolem, který ho zaskočil: má najít mezi spoluobčany obce Horní Znělá svého nástupce. Bude to plukovník Dekl, nebo někdo jiný? Je možné, aby to bylo veselé čtení? Zdeněk Svěrák se o to pokusil.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce nádrže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (139)

sgjoli
včera 2 z 5

Tvorbu Zdeňka Svěráka mám moc ráda, tak jsem se s chutí pustila i do Strážce nádrže. A bohužel jsem v tomto případě knihu dočítala s určitými rozpaky. Já asi půjdu dost proti proudu, ale asi mne minula pointa této knihy - nedokážu úplně říct, co autor touto knihou chtěl čtenářům sdělit či předat.
Kniha je psaná velmi lehce a čte se dobře, o tom žádná.
Ačkoliv si řada čtenářů pochvaluje jemný a laskavý humor, kniha jim připadá jako pohlazení po duši, já nic z toho bohužel u čtení necítila a neuměla jsem to v tom najít. Nevím, čím to, ale marně jsem mezi řádky hledala něco, co mi bude nějak pocitově blízké nebo co mne nějak pobaví.
Vlastně jsem po dočtení měla pocit, jako bych nic nepřečetla. Jako bych četla něco, co se pohybuje na povrchu a v člověku to nic nezanechá. Aspoň já to tak cítila. Pocit, jako kdybych knihu vlastně vůbec nečetla.
Nakonec tedy dávám 2 hvězdy. A je mi to líto, protože pana Svěráka si moc vážím. Ale tady s touto knihou jsem se bohužel moc nepotkala.

marlowe
10.11.2023 3 z 5

Cítil jsem z téhle knížky stejný závan emocionálního kalkulu, jaký cítívám například z románů Fredrika Backmana. Tentokrát jsme si s panem Svěrákem nesedli.


mila2411
31.10.2023 2 z 5

Mám pana Svěráka moc rád. Jak taky jinak. Jeho dvě první povídkové knížky považuji za to NEJ co jsem (několikrát) četl. Tohle dílko musím ohodnotit jedním slovem: zbytečné. Více psát nebudu, protože, viz. výše.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky 24. - 30. září

24.09.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážce nádrže v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených566x
ve Čtenářské výzvě118x
v Doporučených32x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x