Strážci brány přehled

Strážci brány
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441609/bmid_strazci-brany-wWC-441609.jpg 4 203 203

Pragocalypsa série

1. díl >

Staří matematici a astrologové se při výpočtu konce světa dopustili osudného omylu. V Praze, kde se protínají magické siločáry, se teprve schyluje k události, před kterou média rozhodně nehodlají varovat. Avšak jistý starobylý řád, vzniklý v době Rudolfa II., čekal na tuto chvíli přes čtyři sta let. V době, kdy hrozí otevření nebezpečné trhliny mezi dimenzemi, se do Prahy stahují hordy cizáckých mágů lačných ukousnout si magické moci. Ochrání Řád a jeho řeholníci, jež lze přirovnat k české verzi X-menů, hlavní město před zhroucením a zničením?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážci brány. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (73)

Šnek86
25.06.2024 4 z 5

Takoví čeští muži v černém s notnou dávkou sarkasmu a nadpřirozenými schopnostmi, kteří se snaží zachránit svět před cizáky a apocalypsou.Zábavné čtení.

PierReVesper
26.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Kulhánek byl okopírován a vykraden Kotletou a Kotletu zkusil okopírovat a vykrást Urban.

Zjevná inspirace ať už jedním, nebo druhým mi tady vůbec nefunguje a ani mě nebaví protože je zde přehláškováno. Na všechno se musí hlásit, na všechno se dělá popkulturní reference. A co hůř, když nehláškuje jen hlavní hrdina, ale i ostatní. K odměřenému šéfovi řádu to vůbec nesedí třeba. A když je pasáž, kde hlavní hrdina nehláškuje, tak mě to naopak baví.
Že pak začíná hláškovat i Marika se dá pochopit a vysvětlit, když je imrvére v kontaktu s Vyvyanem.
Vyvyan - divnější jméno nemohl hlavní hrdina dostat. Kdyby byl Květoslav, bavil bych se víc.

Moc se mi nechce pouštět do dalších dílů hned a asi si dám voraz, i když jsou další knihy hodnoceny lépe.

P. S.: Pokud nebude Vyvyan ten padlý anděl, tak budu zklamán.


QEDS
20.10.2023 3 z 5

Po prvních pár stránkách jsem si připadal jako by jsem četl pokračování Lovci Monster s.r.o. (LM) což má svoje plusy a mínusy. Začnu tím pozitivním. Pokud vezmete LM a přesunete je do ČR, tak nějak by to mohlo vypadat. Drsné hlášky, spousta akce, zajímavé postavy. Příběh skvěle odcejpá a člověk se u knížky nenudí. Pokud by jsem neměl načtené LM určitě by jsem plesal radosti. Pro tuto knihu bohužel LM načtené mám a celou dobu jsem si připadal jako by jsem četl LM z Alíku. U knihy jsem se opravdu bavil ale po celou dobu čtení jsem si říkal, že mi něco chybí. Tím něčím jsou detaily, které v LM přidávají šťávu, dokreslují příběh a tady prostě chybí. Na druhou stranu chápu, že srovnávat byť jen první LM s Pragocalypsou není fér kvůli délce knihy, takže logicky do Pragocalypsou tolik detailů nenarvete. Proto hodnotím nakonec pozitivně a můžu doporučit, jako takovou rychlou jednohubku, pokud se vám LM líbí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

03.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážci brány v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených257x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených31x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst139x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech7x