Strážkyňa šťastných koncov přehled

Strážkyňa šťastných koncov
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499480/bmid_strazkyna-stastnych-koncov-ym8-499480.jpg 4 134 134

Pôvabný román o osude, o druhých šanciach, o nájdení dávno stratenej nádeje z pera najpredávanejšej autorky podľa rebríčka Amazon Charts, ktorá sa preslávila románom Posledná žena z rodu Moonovcov. V tomto čarovnom príbehu Barbara Davisová umne prepletá príbehy dvoch žien, ktoré zdanlivo zviedla dokopy náhoda. Po objave vintage svadobných šiat a hŕbe listov sa ich cesty pretnú a ony ani len netušia, ako pevne sú prepletené. Pochádzajú z dvoch rozdielnych generácií a dvoch odlišných kontinentov, no príbeh jednej odráža príbeh druhej – obe zažili obrovskú lásku a obrovskú stratu a obe sa už vzdali nádeje, že sa im tú škodu podarí napraviť. Lenže ich stretnutie im od základov zmení životy. Zvedie ich dokopy, no obe si chránia svoje zlomené srdcia a pomaly si odhalia svoje rany. No to, čo im pomohlo zblížiť sa, má tiež silu ich rozdeliť. Ak si odmietnu otvoriť srdcia a veriť v moc osudu, možno premeškajú druhú šancu na šťastie a nepodarí sa im nájsť lásku, o ktorú prišli. Barbara Davisová šikovne dokazuje, že veci sa skutočne dejú z nejakého dôvodu, a je len na nás, či sa otvoríme čaru možností. U veľkom úspechu jej najnovšieho románu nesvedčí len obrovské množstvo nadšených ohlasov čitateľov, ale aj stále umiestnenie v rebríčkoch najpredávanejších kníh v jednotlivých krajinách.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Aurora (SK)

The Keeper of Happy Endings, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážkyňa šťastných koncov. Přihlašte se a napište ho.

Anor505
11.10.2024 3 z 5

No, tak tohle bylo překvápko. Knížku jsem si půjčila v knihovně, protože jsem měla chuť na romantiku s trochou magie a obálka i anotace vypadala slibně. Jenže uvnitř se schovával doják pro babičky - to nemyslím nijak zle, ale hlavní hrdince je kolem šedesátky.
Začátek byl pomalejší, zhruba od strany 180 jsem věděla, jak příběh skončí a té magie tam nakonec taky moc nebylo. Ale uznávám, že na tenhle typ literatury to bylo milé, čtivé, dojemné a nic mě nenutilo protáčet oči v sloup =). A jako bonus jsem si nečekaně splnila i bod do čtenářské výzvy, protože část příběhu Soline se odehrává v okupované Paříži za 2. světové války.

TerkinKnižnySve
17.09.2024 5 z 5

Tak nádherná kniha o osude dvoch žien.

Dvoch žien, ktoré sa nepoznajú no vďaka náhode či osudu sa z nich stanú spriaznené duše a nezalezi na tom, že ich delí generácia. Nezáleží na tom, že su rozdielne, záleží len na tom, že ich spája nešťastie a láska.

Rory, ktorá kúpi vyhorelý salón pre svoju galériu, najde tajomnú škatuľu po bývalej majiteľke. Keď sa s ňou konečne spojí, vie, že táto osoba je niečím neodolateľná, niečím čo ju núti pomôcť jej a zistiť jej životný osud a jej životný bôl.

A propri Rory sa otvara aj Soline a pomaly jej rozpovie svoje pribeh osudoveh lásky, strachu a nekonečnej bolesti strati s 2 sv. vojny - kedy nie vždy vzišlo všetko co ludia chceli a skoro vždy vsetko koncilo stratou, smrťou a veľkou bolesťou.

Naozaj nádherný príbeh pri ktorom mi stahovalo hrdlo kazdou sekundou, každým jednym slovom s úst Soline, toľkou bezradnostou a krutosťou.

Katy003
04.08.2024 5 z 5

Lehká oddechová kniha. Ze začátku mi sice trvalo se do příběhu začíst, ale asi od půlky to šlo samo. Hezky napsané, poutavé. Doporučuji!

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022

Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)

31.07.2022

Kniha Strážkyňa šťastných koncov v seznamech