Štvrté krídlo přehled

Štvrté krídlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540720/mid_stvrte-kridlo.png 4 2256 2256

Empyreum série

1. díl >

Špeciálne vydanie s oriezkou a bonusovými kapitolami v limitovanom počte kusov. Dvadsaťročná Violet Sorrengailová mala vstúpiť do Pisárskeho kvadrantu a prežiť pokojný život medzi knihami a dejinami. Veliaca generálka a zhodou okolností aj jej tvrdohlavá matka ju však donútila zúčastniť sa na výbere medzi elitných dračích jazdcov. No ak ste útlejší a nižší než stovky ostatných kandidátov, smrť vám doslova dýcha na krk. Draci si totiž málokedy vyberajú "krehkých" ľudí. Tých pália na popol. Keďže drakov, čo by si vybrali Violet, je ako šafranu, väčšina kadetov by ju najradšej zniesla zo sveta, len aby zvýšili vlastné šance. Pre iných, napríklad pre mocného a nemilosrdného veliteľa krídla v Jazdeckom kvadrante Xadena Riorsona, je tŕňom v oku Violetin pôvod. Ak chce Violet prežiť, musí sa spoľahnúť na svoj dôvtip. S každým dňom je však vojna za hranicami akadémie čoraz krvavejšia, obrana kráľovstva zlyháva a počet mŕtvych narastá. Navyše sa zdá, že velitelia skrývajú hrôzostrašné tajomstvo.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)

Fourth Wing, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štvrté krídlo. Přihlašte se a napište ho.

donnaluccia
předevčírem 3 z 5

Asi jsem měla moc vysoké očekávání, ale opravdu nechápu ten hype kolem této knihy. Je předvídatelná a většinu knihy se tam nic neděje. Prostě mi nesedl styl vyprávění. Dokonce mi přijde, že ten svět není úplně dobře vymyšlen, pro mě to nefunguje. Prostě já a Rebecca Yarros to jsou dvě ozubený kola, který do sebe nezapadají.

Atalera
22.12.2024 5 z 5

529 stran - čtivé, plné akce. Moc mě to bavilo. Vztah mezi Violet a Xadenem funguje. Skvělé fantasy.

11191
21.12.2024 4 z 5

Tak tohle bylo fajn. Líbilo se mi číst o Violet a o tom, jak roste a zjišťuje, že i ona může uspět. Narozdíl od jiných knih mi zde linka o tom, že se z neschopné hrdinky stane schopná nevadí a sedí mi. Místy mi však příběh přišel zbytečně krutý, a osobně bych uvítala, kdyby tam bylo méně zbytečně mrtvých.

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

10 nejčtenějších knih (srpen)

15.08.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Drak bez jazdca je tragédia. Jazdec bez draka je mŕtvola.

Neexistuje miesto, kde by som ťa nenašiel, Zúrivka.

Nebojím sa ťažkej práce, predovšetkým, keď viem, aká je odmena sladká. Radšej by som prehral celú túto vojnu, ako žil bez teba, a ak to znamená, že budem musieť znovu a znovu dokázať, že som ťa hoden, tak to urobím. Dala si mi svoje srdce a ja si ho nechám.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (2)

2023 - Goodreads Choice Awards (Romantasy)
2023 - HumbookAwards (Nejočekávanější překladová kniha roku 2024)

Kniha Štvrté krídlo v seznamech

v Přečtených2 944x