Železný plameň

Železný plameň
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526050/bmid_empyreum-zelezny-plamen.jpg 4 148 148

Empyreum série

< 2. díl

Špeciálne prvé vydanie knihy s oriezkou v limitovanom počte kusov. Všetci čakali, že Violet Sorrengailová neprežije prvý ročník na Basgiathskej vojenskej akadémii, vrátane nej samej. Kresanie však bolo len prvou skúškou, ktorá vyradila tých slabých a nehodných. Pravý výcvik sa ešte len začína a Violet musí zistiť, ako ho prežije. Nielenže je vyčerpávajúci a vytvorený s cieľom pripraviť jazdcov na neznesiteľnú bolesť, skutočnú výzvu predstavuje nový viceveliteľ. Ten sa rozhodol Violet ukázať, aká je bezmocná – pokiaľ nezradí muža, ktorého miluje. Po fyzickej stránke je Violet možno slabšia a krehkejšia než ostatní, pomáha jej však dôvtip a železná vôľa. Veliteľstvo navyše zabúda na najdôležitejšiu lekciu, ktorú sa naučila: dračí jazdci si píšu vlastné pravidlá. No aj s týmto odhodlaním môže byť nový rok na akadémii fatálny. Violet totiž pozná tajomstvo skryté medzi jej múrmi a nič, dokonca ani dračí oheň, ich tentoraz nemusí zachrániť.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Iron Flame, 2023


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
dnes 3 z 5

Musím říct že druhý díl mi dal zabrat ještě víc než první. Spoustu historie, spoustu jmen, postav vlastně jsem si musela udělat takovou mapu abych se v knize lépe orientovala. 2 díl byl poměrně prokousávání Nicméně neztratil na tom jak byl čtivý. Velmi se mi líbí jak je tahle série propracovaná v podstatě do každého detailu a všechno krásně sedí a pasuje k sobě Ačkoliv se mi zdá že je tam pár věcí navíc ale to se dá pominout. Druhá půlka knihy mě asi bavila víc a zároveň se mi i líbí jakým způsobem se jako člověk posouvá naše Violence. Ten konec jsem upřímně čekala mnohem horší a více překvapivější Nicméně skončil velmi otevřeně a já už se těším na další díl.

Veruza
dnes 5 z 5

Skvělý prostě skvělý!! Měla jsem trochu strach protože druhé díly mě věčínou tolik nebaví jako první ale tady jsem si neoddechla ani na minutu. Prostě stejně skvělý jako první díl a ta ořízka.


katallinka
včera 5 z 5

Vždy mám z druhých dílu obavy, ale tento byl stejně skvělý jako první. Miluju ten svět, postavy a samozřejmě draky a Xadena. Oproti prvnímu dílu je tady mnohem více politiky a poznávání nových informací ohledně světa, ale i tak jsem tuhle bichličku zvládla za víkend. Autorka je mistr geniálních konců! Nutně potřebuji pokračování!

KajinaH722
předevčírem 5 z 5

Miluju to a ani mi nevadilo,že to mělo přes 700 stran. Ano musíme počítat s tím,že vám to nějaký čas zabere, ale nudit se nebudete, protože ani tady nechybělo napětí, bolest, boj o přežití, přátelství, tajemství, pomsta, láska apod. Violet to vůbec neměla jednoduché a ani Xaden. Autorka nás dost napíná a je samé překvapení. To co se stalo na konci mi vyrazilo dech a spustili slzy. Nutně potřebuji další díl :(

Yaney
16.09.2024 5 z 5

Trochu jsem se bála, že jak je kniha tlustá, tak tam bude spousta vaty ale to rozhodně ne. Příběh plynul rychle a rozhodně nebyl čas se nudit. Rozhodně doporučuji všem fanouškům fantasy a jsem zvědavá jak se příběh bude vyvíjet dál!

nada3314
16.09.2024 5 z 5

Tohle budou milovat všichni! Je to skvělá série a je tak boží, že si jí můžou přečíst jak mladí, tak starší a všichni z ní budou paf. Přes milión pozitivní reakcí si tato kniha vysloužila po celém světě – Koukala jsem na goodreads a je úplně zanedbatelné množství čtenářů, kterým nesedla. Vím to i dle své zkušenosti, první díl jsem vnutila své mamce, která fantasy nečte vůbec a byla ze čtvrtého křídla tak nadšená, že se ptala, kdy vyjde další díl :D

Další díl je tady a je stejně božský jako čtvrté křídlo.

Příběh je opět nabitý akcí a emocemi. Nechybí sexuální scény, ale není jich moc. Ale co mě dostalo úplně nejvíc byly žárlivé scény ze strany Violet, to bylo tak boží – byly pro mě neskutečným zpestřením. Nečekala bych to od ní, ale vůbec. Ta mě tak překvapila, že jsem z toho paf ještě teď. :-) Byla jsem svědkem scén, kdy se Violet a Kaden měli možnost víc poznávat a bylo to tak roztomilé. Do toho bitvy a draci, skvělé, skvělé…

Pár malých výtek bych měla, ale to si myslím, že bude jen na mé straně. V polovině mi to přišlo trochu zdlouhavé, ale konec ten byl zase na vystřelení z trenek, napínavé šíleně!

Přiznám se, že jsem zase řvala, po dočtení jsem regulérně brečela. Nějak mě to dojalo, že je zase konec a třetí díl v nedohlednu.

Užijte si příběh, tato fantasy je dokonalá a stojí 100% za to!

Veronika_mad
16.09.2024 5 z 5

Nikdy se mi nestalo, že bych z knihy byla takhle unešená. Čtvrté křídlo jsem zhltla jedním dechem a netrpělivě vyhlížela Železný plamen. Autorka si prvním dílem nastavila vysokou laťku a tak jsem se bála, že budu zklamaná. Nestalo se. Jsem nadšená! Jediné, co mi vadí je čekání na další díl, protože to skončilo, jak to skončilo :)
Akce, zvraty skoro na každé straně, takže nebyl prostor pro žádné nudné pasáže. Za mě prostě pecka.
Na konec bych dodala, že potřebuji draka domů (ideálně potomka Tairna, protože je sarkastický a srdcař) a nutně potřebuji, aby natočili seriál!

Ossobuco_TU
15.09.2024 1 z 5

NEKUPUJTE SI TO. Počkejte si až vydají opravenou verzi. Nevím, co dělal korektor, ale zcela jistě vím, že se nevěnoval této knize.

Moje hodnocení je čistě hodnocení obrovského! množství chyb. Příbeh je skvělý.
Až vydají opravené vydání, ráda ho změním. Tohle je totiž, ne/přátelé, hnus. Ne nadarmo se říká - Spěchej pomalu!

Hatshepsut
14.09.2024 5 z 5

Nelze jinak než hodnotit pěti hvězdami. Tato autorka si mě v poslední době velmi získala a čtení jejích knih je pro mě úžasným relaxem. Někoho může zastrašit délka, ale pokud jste si zamilovali všechny hrdiny a draky z prvního dílu Čtvrté křídlo, určitě se nemůžete dočkat pokračování, tak jako já. Opět jsem prožívala příběh hlavní hrdinky Violet a jejích přátel, mezi mé nejoblíbenější určitě patří Andarna a moc se těším na další dobrodružství, které si autorka pro nás připraví. Čtení této série má pro mě správné napětí a úžasnou fantazii. A ten konec je pro mě ještě větším stimulem dostat se k dalšímu příběhu. Snad se příští rok dočkáme.

Jaklová.katka
14.09.2024 5 z 5

Pokračování úspěšného knižního hit Čtvrté křídlo

Využila jsem dnešní deštivý den a dočetla jsem plamen.
Tolik stránek a tolik emocí.
Vlastně nevím jestli se tahle kniha dá objektivně zhodnotit.
Tuhle sérii buď miluješ ( jako já) a nebo nenávidíš.
Kniha pokračuje tam kde 1 díl skončil a opět nás vyrhne do světa lidí a draků.
Miluju Tairna- on je prostě

A konec.... Co k tomu říct.

Za mě to bylo naprosto úžasné, ale nutně potřebuji další knihu.

cicistone
12.09.2024 5 z 5

Pokračování nezklamalo, z čehož mám velkou radost. Draky a nebezpečí na každém rohu můžu. Hodně. Dokonce tak, že ačkoliv to občas bylo nepřehledné, pořád to vidím na 5 hvězd. Jediné dvě věci, ve které teď pevně doufám, jsou, že si autorka udrží laťku, a že nebudeme dlouho čekat na další díl.

kaja8529
12.09.2024 4 z 5

Do Čtvrtého křídla jsem se naprosto zamilovala, tak bylo úplně jasné, že se pustím i do druhého dílu.
A ten rozhodně nezklamal, ikdyž pár chybiček se tu najde.
Ale než se k tomu dostaneme, tak musím určitě zmínit jednu důležitou věc, kterou jsem milovala na Čtvrtém křídle  a i teď na Železném plameni. A to jsooou.... DRACI! AAA kdo by je nemiloval? Prosím více knih s draky. A rozhodně víc draků jako Andarna.
Violet a Xaden v tomto dílu nebyli sředobodem vesmíru, ale víc se tu rozvinuly i vedlejší postavy a to mi přijde strašně super! Také tu nechybí větší popis světa, což jsem také velmi ocenila.
Jedna věc mi ale malinko vadila, a to byla délka knihy. Kdyby byla tak o 200 stran kratší a vynechalo se pár zbytečných scén, tak by byla mnohem lepší.

Za RC děkuji @humbook_blogeri #spoluprace

terryaknihy
10.09.2024 4 z 5

Violet přežila první rok výcviku na Basgiathské akademii a jejich letka se stala tou nejpočetnější. Bohužel letos nastoupil nový zástup velitele a ten si na ní a její přátelé pěkně dosedne. Ostatně na takové akademii se leccos dá skvěle skrýt…
Takováhle bichlička přes 700 stran, jenž si pro nás Yarros připravila, mě fakt bavila. Od prvních stránek jsem si užívala její styl květnatý styl psaní, díky kterému jsem se do téhle série zamilovala. A taky draci. Ach ti draci! Tairn i Andarna byly naprosto boží! Fanoušci fantasy si tu užijí worldbuilding, dostáváme tu spoustu politiky a zároveň se nám více odkrývá široká historie. Co mě ale mrzelo bylo, že tu šla do pozadí linka Xadena s Violet. Violet tu byla velmi nerozhodná, ale stále tvrdohlavá a ochotná udělat cokoliv pro své přátelé. Kteří tu dostali daleko více prostoru. Navíc nové postavy byly skvěle vykreslené a buď je milujete nebo nenávidíte, ou jé!
Těším se a bojím se dalšího dílu, protože ten konec tady byl teda lehce nečekaný.

Prokrastinuji
03.09.2024 3 z 5

Hned na začátek vám prozradím, že tahle bichlička mě pěkně potrápila :D V průběhu čtení jsem zjistila, že nemám vůbec náladu na tlusté knihy, pořád měla dejavu pocit, že čtu vlastně Armentroutovou (ne dějově, ale tak nějak stylem psaní/překladu a počtem stran), a teď při psaní recenze, že mě možná roztrhá rozvášněný dav fanoušků, ale já to risknu xD

Čtení Čtvrtého křídla jsem si užila daleko více. Přišlo mi srozumitelnější - méně matoucí, byla jsem nadšená z draků (a to nadšení trvá) a celkové zápletky i cliffhangeru na konci, a smutná ze ztrát některých postav v průběhu čtení. Xaden mě pak nechával chladnější, i když vím, že na řadu z vás hodně zapůsobil a máte ho v harému knižních manžílků. Tahle skutečnost (že z něj nejsem odvařená) se bohužel ani po přečtení dvojky nezměnila. Knihu jsem jako celek hodnotila 4,5/5

V druhém díle, který má přes 700 stran T.T, dostávají více prostoru vedlejší postavy, a je to zdá se mi trochu na úkor naší hlavní dvojice - Violet a Xadena. Což byla na jednu stranu škoda, ale už v jedničce mě ty vedlejší postavy bavily, takže to neberu vyloženě jako mínus (i když bych si představovala víc spicy scén V&X xD). Poznáváme více tenhle fantasy svět, který autorka vybudovala - dozvídáme se více o dracích, dočkáme se dalšího vývoje postav, a nahlédneme i do minulosti, abychom zjistili kdo co jak proč…

Najdou se tady pasáže, co mě nebavily (a celkově asi tak 1/3 knihy T.T) a s klidnou duší bych je trochu proškrtala. I když jsem se snažila soustředit, byla jsem v průběhu čtení trochu zmatená a vracela se na začátky kapitol :/ Což může být samozřejmě jen můj osobní problém.

Knihu bych doporučila všem, kteří si užili čtení prvního dílu, a láká je v sérii pokračovat (ale buďte ready že je to slabší :/). Pokud jste fanynky Xadena je tohle povinnost. Pokud sérii neznáte, ale máte rádi draky, dejte ji šanci.

Celkově tedy hodnotím 3,5/5 hvězd

Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí RC výtisku na recenzi. #spoluprace

lena.o.knihach
02.09.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Jedna z nejočekávanějších knih druhé poloviny roku se mi do ruky dostala ještě před vydáním, za což jsem neskutečně vděčná a musím říct, že ten příběh naprosto zbožňuji.

Vůbec tady nebudu nakousávat děj, protože vám nechci ani nic naznačovat. Kdo chce, tak si dohledá anotaci, ale do pokračování Čtvrtého křídla je nejlepší jít, aniž byste cokoli dopředu věděli.

Než se ale do Železného plamene pustíte, doporučuji si dát rereading (třeba v podobě audioknihy jako já), ať pak plynule navážete, přičemž si připomenete všechny detaily a věřím, že ten zážitek pak bude ještě lepší.

Miluju hlavní postavy, vedlejší i některé úplně nové. Má láska k drakům se ještě víc prohloubila. Oproti jedničce je pokračování malinko slabší (byly tu pasáže, které mě tolik nebavily), ale to nic nemění na tom, že sérii Empyreum doporučuji.

dam.si.knihu
02.09.2024

Čtvrté křídlo byla a je pro mě tento rok nejlepší fantasy, kterou jsem četla. Řadí se mezi ty nejlepší vůbec, a tak není tajemstvím, že jí doporučuji všude kudy chodím a nemohla jsem se dočkat, až si přečtu pokračování. Obrovské díky patří @humbookblogeri díky kterým jsem si Železný plamen mohla přečíst s předstihem! #spoluprace Nemůžu se dočkat, až budu mít finální výtisk s ořízkou… u jedničky ho miluju

První díl má na GD 4, 58 hvězdičky a druhý hodnotilo přes milion dvěstě čtenářů a má 4,35 hvězdičky. Nedivím se.

Tohle nemohlo dopadnout lépe. Autorka začala přesně tam, kde v předchozím díle skončila. Bála jsem se, že to ztratí tu skvělou atmosféru a z hlavních postav se stanou opět z ničeho nic největší hrdinové světa. Naopak. Rebecca nás neochudila o další pokračování výcviku a vývoje postav. Odkrývá se tu spoustu dalších tajemství a opět je to jedna akce za druhou. Já jsem vlastně dostala více, než jsem očekávala.

Jestli má někdo cit pro detail, tak je to Rebecca. Dokáže vás naprosto vtáhnout do děje, který nechcete dát z ruky a běží vám v hlavě jako film. Vyhýbá se nudným momentů, ale zároveň vám popíše vše tak, abyste neměli problém si to představit. Romantická linka mezi hlavními hrdiny mě stále nesmírně baví.

Příběh má přesně to, co si od fantasy představuji. Skvělé prostředí, perfektní hlavní hrdiny, vynikající romantickou-erotickou linku a hlavně, výbornou zápletku. Všechno dohromady to prostě funguje skvěle.
Jediné co bych mohla vytknout je to, že tam prostě postrádám linku z pohledu Xadena! Vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka psala z pohledu obou hlavních postav.

Jo a řekněte mi prosím, že další díl vyjde hned… byť jsem to čekala, tak nutně potřebuju číst dál!
Takže další skvělé doporůčo! Tuhle fantasy prostě chcete číst, pokud milujete příběhy S. J. Maas, či J. L Armentrout!

blonďatá.luc
01.09.2024 5 z 5

Za RC moc děkuji Fragmentu a Albatrosmedia #spoluprace.

Dostala jsem možnost si ještě před vydáním přečíst druhý díl Čtvrtého křídla. No a protože to
naprosto zbožňuji, neváhala jsem ani vteřinu. Je to pěkná bichlička, nějakých 750 stránek, takže věřte,
že na pár hodin máte o zábavu postaráno. Příběh navazuje přesně tam, kde první díl skončil, a pokud
máte možnost, vřele doporučuji dát si rereading. Já jsem si říkala, že ho nepotřebuju, že si to přece
dobře pamatuji, ale chyba. Pletly se mi postavy, chyběly mi drobné souvislosti a taky mi aspoň ze
začátku chybělo to pouto, co jsem na konci Čtvrtého křídla se všemi měla. H hlavní dějový mustr
možná dokážete odhadnout, ale autorka pro nás připravila tolik šokujících momentů a zvratů! Jako to
se jen tak nevidí! Skoro nic jsem nedokázala odhadnout a možná i proto se mi od příběhu blbě
odcházelo. Ani to není tak žhavé jak jednička a to mi trošku chybělo, na druhou stranu dostaneme
spoustu jiných úžasných momentů, ze kterých mé srdce plesalo nadšením. Samozřejmě se dočkáme
spousty špičkování mezi draky a proboha, já je zbožňuji! Nemůžu si taky nějakého pořídit? Asi si
všímáte, že jsem nadšená a asi vám ani nemusím říkat, že tohle chcete a jednoduše potřebujete.
Pořád si stojím za tím, že to patří k tomu nejlepšímu, co jsem za celý svůj život četla! Ale abych byla
úplně upřímná, malinko slabší mi to přišlo, protože jedničku jsem žrala úplně celou, tady bylo pár
nudnějších pasáží. A i když to bylo drsné, jednička mi přišla drsnější. Prosím, ať už vyjde další díl!

Karly
27.08.2024

Za RC mooc děkuji @humbook_blogeri #spoluprace

Pořádně ani neumím popsat, jak moc jsem se na pokračování těšila. O to neskutečnější radost jsem měla, když mě Marky z Humbooku vybrala jako jednu z mála, kterým RC zašle.

Jakmile přišla, četla jsem kdykoliv byla volna i jen minutka. Takže na to že to má příběh 750 stran, jsem ji přečetla asi během 2 dní.

Měla jsem strach, aby se z Violet nestala taková ta dokonalá postava, co nedělá chyby a vše se ji daří. To se naštěstí ale nekoná. Je to stará dobrá Violet jak ji všichni známe.

Co jsem si moc užívala byla ta romantická linka. Byla žhavá, vášnivá a emocionální. I když mi chvílemi přišlo, že z některých “zbytečných věci děla autorka větší haló, než by bylo třeba.

Můžu vám říct, že vás tu čeká větší množství akce, napětí, tajemství a zrad než tomu bylo v první díle.

No a ten konce? Jako já si ho musela přečíst dvakrát, aby mi došlo, že se to opravdu děje. Jsem opravdu zvědavá, co si pro nás autorka připravila dal.

10/10 Můžete někdo zařídit, aby pokračování vyšlo ideálně třeba už zítra?

Májenka193
26.08.2024 5 z 5

Po dočtení prvního dílu jsem ve stavu naprostého emočního stresu běžela okamžitě koupit Železný plamen. Kadence, se kterou se četlo Čtvrté křídlo, zde nijak nevymizela, ba naopak. Obdobně jako u trilogie Ranhojičky se děj najednou rozbíhá za hranice školy pro dračí jezdce a směrem k novým postavám. To je na druhém díle velmi osvěžující, nechybí pikantní ani vtipné scény. Vztah Zadena s Violet se začne ubírat poněkud klikatějšími uličkami, do dospělejšího světa. Draci zůstávají i nadále jednoznačně nejzábavnější, nejúžasnější částí knihy. I ke konci knihy je stále spoustu neodhaleného, zvratové situace, které vám podráždí nervy, prostě ať už je leden 2025 a já můžu zase vplout do tohoto světa fantazie, který tolik miluju.

Ešína
25.08.2024 5 z 5

Za mě na úrovni prvního dílu. Možná i lepší. Neskutečně jsem si čtení užila a vůbec jsem se nenudila. A ten konec?... Nutně potřebuju pokračování.