Sucho přehled

Sucho
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546384/bmid_sucho.jpg 4 693 693

Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli níž krachují podniky i farmy – přijel na pohřeb nejlepšího přítele Luka, který údajně zavraždil manželku i syna a poté spáchal sebevraždu. Falkovi to nedává smysl, a tak spolu s náčelníkem místní policie přistupuje k neoficiálnímu vyšetřování, proti němuž se záhy postaví téměř všichni místní. Vždyť kromě toho, že hrůzný čin postrádá logiku, je tu i řada dalších nesrovnalostí, prapodivných okolností a především: nové rány otevřely ty staré. S Lukem měli od puberty jedno tajemství, jenže to rozhodně nemělo vyplout na povrch…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Dry, 2016

Interpreti: Jakub Gottwald

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sucho. Přihlašte se a napište ho.

sarkafarka1900
včera 4 z 5

Kniha se dobře četla, barvitě vylíčená atmosféra i věrohodné charaktery postav. Jen mi trochu vadilo, že některá retrospektivní líčení minulých dějů (psána kurzívou) nejsou psána z hlediska žijících postav a jsou takovou do textu nezapadající "berličkou". Naštěstí se to netýká všech těch odstavců psaných kurzívou. Ale zase ten nesmyslný "moderní akční závěr". Takže zachráncům se jako deus ex machina v rukou objevují bundy, i když před tím žádné bundy neměli a to ani na sobě. A policista těsně před tím v ruce držel pistoli a Falk neměl v rukou nic. Za tenhle nesmysl místo pěti hvězdiček čtyři.

Julka5259
07.11.2024 3 z 5

Napínavé, dobře napsané. Atmosféra tak dobře vykreslená, až mi z toho bylo úzko. Ale nemám ráda příběhy, kde je jedna z obětí dítě. A to finále mi přišlo přes čáru.

janina66
23.10.2024 audiokniha 5 z 5

Dokonalá a napínavá detektivka. Osvěžující a originální suché místo, kde se děj knihy odehrává a postupně odkrývá všechny tajemství lidí v městečku. Velmi povedené po všech stránkách a mohu jen doporučit.

Žebříček nejprodávanějších eknih (duben)

04.05.2017

Mouchy nejsou vybíravé. V mrtvém zvířeti a mrtvém člověku nevidí rozdíl.

Vždy znovu zažíval pocit stavu beztíže z toho, že on sám je jen drobnou tečkou v nekonečně plynoucím čase.

Ocenění knihy (3)

2018 - British Book Awards (Crime & Thriller Book of the Year)
2018 - Barry Award (Best First Novel)
2017 - CWA Dagger Awards (Gold Dagger)

Kniha Sucho v seznamech