Sucho přehled
Jane Harper
Případy agenta Aarona Falka série
1. díl >
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli níž krachují podniky i farmy – přijel na pohřeb nejlepšího přítele Luka, který údajně zavraždil manželku i syna a poté spáchal sebevraždu. Falkovi to nedává smysl, a tak spolu s náčelníkem místní policie přistupuje k neoficiálnímu vyšetřování, proti němuž se záhy postaví téměř všichni místní. Vždyť kromě toho, že hrůzný čin postrádá logiku, je tu i řada dalších nesrovnalostí, prapodivných okolností a především: nové rány otevřely ty staré. S Lukem měli od puberty jedno tajemství, jenže to rozhodně nemělo vyplout na povrch…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , OneHotBookOriginální název:
The Dry, 2016
Interpreti: Jakub Gottwald
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sucho. Přihlašte se a napište ho.
Napínavé, dobře napsané. Atmosféra tak dobře vykreslená, až mi z toho bylo úzko. Ale nemám ráda příběhy, kde je jedna z obětí dítě. A to finále mi přišlo přes čáru.
Dokonalá a napínavá detektivka. Osvěžující a originální suché místo, kde se děj knihy odehrává a postupně odkrývá všechny tajemství lidí v městečku. Velmi povedené po všech stránkách a mohu jen doporučit.
Žebříček nejprodávanějších eknih (duben)
04.05.2017
„Mouchy nejsou vybíravé. V mrtvém zvířeti a mrtvém člověku nevidí rozdíl.“
„Vždy znovu zažíval pocit stavu beztíže z toho, že on sám je jen drobnou tečkou v nekonečně plynoucím čase.“
Ocenění knihy (3)
2018 -
British Book Awards
(Crime & Thriller Book of the Year)
2018 -
Barry Award
(Best First Novel)
2017 -
CWA Dagger Awards
(Gold Dagger)
Kniha Sucho v seznamech
Austrálie prvotina vraždy detektivní a krimi romány zfilmováno venkov
2017 | Sucho |
2019 | Síla přírody |
2022 | Ztracený v pustině |
2023 | Přeživší |
2024 | Vyhnanci |
Kniha se dobře četla, barvitě vylíčená atmosféra i věrohodné charaktery postav. Jen mi trochu vadilo, že některá retrospektivní líčení minulých dějů (psána kurzívou) nejsou psána z hlediska žijících postav a jsou takovou do textu nezapadající "berličkou". Naštěstí se to netýká všech těch odstavců psaných kurzívou. Ale zase ten nesmyslný "moderní akční závěr". Takže zachráncům se jako deus ex machina v rukou objevují bundy, i když před tím žádné bundy neměli a to ani na sobě. A policista těsně před tím v ruce držel pistoli a Falk neměl v rukou nic. Za tenhle nesmysl místo pěti hvězdiček čtyři.