Sůl moře přehled

Sůl moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544493/bmid_sul-more.png 5 2762 2762

Druhá světová válka se chýlí ke konci a statisíce Němců prchají před postupující Rudou armádou. Mezi nimi i Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu a cestu ke svobodě. Jmenovala se Wilhelm Gustloff. Donuceni okolnostmi drží při sobě, ale když se zdá svoboda na dosah, udeří tragédie. Pak už jen každý z těch deseti tisíc lidí na palubě bojuje o přežití. Podle stejnojmenné knihy vydané nakladatelstvím CooBoo v roce 2016.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sůl moře. Přihlašte se a napište ho.

niknikita
včera 5 z 5

Kolik krutostí ještě lidstvo prožije, kvůli nesmyslnosti válek?
Rozhodně si Sůl moře přečtěte...

Njangu
předevčírem 5 z 5

Může mně někdo říct, proč jsem chtěla zrovna tohle číst? Hrůza, bezmoc, strach, válka..... Nemám ráda válečné romány, právě pro svojí syrovost a strašné množství bolesti, která z příběhů tryská. Snad jsem doufala, že v tomhle příběhu bude málo války a všech jejích hrůz. Bohužel ne.
Ale aby to nevypadalo, že knížku chci pohanět. To vůbec. Sice doufám, že se příště podobným příběhům vyhnu a něco podobného už nikdy nevezmu do ruky. Tohle byl omyl. Nicméně knížka byla úžasně a poutavě napsaná a to že nemám ráda příběhy z války, neznamená že to bylo špatné.
Kdo něco podobného má rád, tak doporučuji. Bylo to výborné, jen strašně moc smutné.

Neo1tex
předevčírem 4.5 z 5

Velmi poutavě napsáno. Lehká a snadno přehlédnutelná vazba na V šedých tónech je skvělá. Tragický příběh tisíců lidí je strašlivý.

A i přesto, že si tohle všechno ještě pamatujeme a píšeme o tom a čteme o tom, pořád dokola se dopouštíme toho stejného v mnoha koutech světa.

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018

Plakal jsem, protože jsem neměl boty, až jsem potkal člověka, co neměl nohy.

Co se to s lidmi stalo? Dělala z nás válka zrůdy, nebo jen probouzela zlo, jež v nás už tak dřímalo?

Zrovna když si myslíš, že ti válka vzala všecko, co jsi měl rád, někoho potkáš a uvědomíš si, že pořád ještě máš co dát.

Ocenění knihy (2)

2017 - Zlatá stuha (Překladová část: Beletrie pro mládež)
2016 - Goodreads Choice Awards (Best Young Adult Fiction)

Kniha Sůl moře v seznamech

v Přečtených3 525x