Svatyně přehled

Svatyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12523/mid_svatyne-idS-12523.jpg 4 84 84

Historická sága se odehrává v době bronzové na území dnešní Británie. Na osudu tří povahově naprosto rozdílných bratrů, synů náčelníka jednoho z větších kmenů, autor rozehrává svoji vizi o tom, jak a proč byl postaven slavný Stonehenge. Ač jsou pochopitelně všechny postavy, božstva i děje vymyšleny, působí velmi realisticky. Autor se inspiroval archeologickými vykopávkami v okolí Stonehenge velmi důkladně a tak před námi vyvstává příběh plný krutosti, ale i lásky, mystiky a všedního života lidí v době neolitu ve velice plastické podobě.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Alpress

Stonehenge, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatyně. Přihlašte se a napište ho.

PitoR
10.09.2024 5 z 5

Stonehenge!
„Stonehenge nespadl z nebe. Monument, který dnes vidíme, představuje pouze poslední fázi velmi dlouhého procesu trvajícího několik set let, jehož pozůstatky jsou roztroušené po celé Británii.“

Anglický spisovateľ Bernard Cornwell; v Čechách mu vyšlo už vyše 50 kníh, u nás ani jedna. Chvála na jeho diela neušla mojej pozornosti, a tak mi nedalo a chcel som sa s jeho prácou zoznámiť. Vynechal som mnoho dielne série a dal na samostatný príbeh. Neľutujem! Fiktívny príbeh o stavbe, ktorá je dodnes zahalená rúškom tajomstva. Cornwell popustil uzdu svojej predstavivosti a ponúkol nám zaujímavú kroniku o tom, ako to mohlo byť. Rivalita a súperenie medzi jednotlivými kmeňmi i súrodencami, božstvá, krvavé obety a k tomu postavenie veľkého chrámu, ktorý by pretrval tisícročia. Mnohí kritizujú pasáže o premiestňovaní obrovských kameňov na miesto určenia, pre mňa bol práve tento opis nadľudského úsilia vari najzaujímavejším na celej knihe.
Výborné a teším sa na ďalšie diela tohto spisovateľa!

abssint
12.03.2024 3 z 5

Mě se líbil začátek - ten byl slibný. A líbil se mi i konec, tam děj opět dostal spád. Ale zbytek knihy, kdy se přesouvají kameny tam a zpět, mě dokonce donutily některé odstavce nedočítat do konce. Ty kameny mě prostě ubily.

Luigi1
21.11.2023 5 z 5

Tato kniha se opět povedla nemohl jsem se odtrhnout,na jeden zátah

Kniha Svatyně v seznamech