Svědectví přehled

Svědectví
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29673/bmid_svedectvi-zkracene-vydani-O2k-29673.jpg 4 1708 1708

Dobrý způsob, jak skoncovat se světem: chybná nanosekundová operace v laboratoři Ministerstva obrany a miliony kontaktů znamenají cestu k řetězové smrti. A den poté: holý svět, zbavený řádu a z 99% vylidněný: svět, ve kterém si hrstka přeživších panicky vybírá strany, na kterých má stát nebo kterými je vybrána. Svět, ve kterém jsou nejhorší noční můry zla ztělesněny mužem s osudným úsměvem a nevýslovnou silou: temným Randallem Flaggem. Kingova apokalyptická vize: svět zničený morem a chaosem způsobí boj mezi dobrem a úplně vzkříšeným zlem…... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)

The Stand: The Complete & Uncut Edition, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svědectví. Přihlašte se a napište ho.

klmonkaa
včera 5 z 5

Klasika, tak som to čítala, že som sa nedokázala od toho odtrhnúť, snívalo sa mi o tom a keď som nemohla čítať, bolo mi smutno... U Kinga milujem práve to jeho utrhnutie sa z reťaze - píše a píše ako bláznivý a ja to milujem čítať, všetky tie jeho "nezmysly", vsuvky, poznámky, čítam medzi riadkami, a budem to čítať až do smrti. Milujem postapo a survival, táto kniha ma uspokojila na celej čiare. :-)

Merlin_CZ
včera 5 z 5

výborná kniha :)

Kunafix
27.11.2024 2 z 5

Poslouchal jsem načtenou verzi, kterou má na svědomí Jiří Žák a jako... ta jeho interpretace mě zklamala. Ze začátku mi to připadalo, že čte trochu moc rychle - málokdy respektuje tečky a čárky, takže často nevíte, kde skončila věta a začala druhá. Pak se to naučí, ale pořád komolí různé anglické názvy, až to bije do uší. A pak je tady ještě jiný problém - děj bez jakéhokoliv náznaku skočí na úplně jiné místo/scénu, žádný předěl a nic a najednou jsme u úplně jiných postav, že si toho ani skoro nevšimnete.

Ke knize samotné: že si King zase pustí hubu na špacír už v autorově poznámce a dvou předmluvách, to už je u něho tak trochu zvyk, ale je to úplně nezajímavá zbytečnost. A pak nastává děj.

Tak poslouchej, Kingu jeden kinžskej: to, že to uděláš tak rozsáhlé a dlouhé, s hromadou postav a budeš tam zase všechno dlouho okecávat a připravovat si půdičku na nějaké vyvrcholení... no, nepřekvapilo mě, že to nebyla žádná velká bomba. Teda ona to vlastně byla velká bomba. Tak teď nevim.

Každopádně nepotřebuji tak dopodrobna znát každou okrajovou postavu a celou její minulost. Samotná superchřipka s extrémně vysokou úmrtností, to se musí uznat, že se toho autor nebál a tvrdě zdevastoval celé lidstvo a docela solidně vykreslil ten svět. Měl jsem s tím ale dva hlavní problémy: 1) celé se to stalo za strašně krátkou dobu, tak jsem trochu nevěřícně kroutil, 2) neseděla mi tam ta souvislost s Temným mužem - proč se objevil až nyní v postapokalyptickém světě?

Jak kdyby King chtěl nejdřív psát jen o strašlivé nemoci, ale pak si to rozmyslel a přidal do toho i trochu toho svého tajemna nebo rovnou temna a šup, uděláme z toho boj dobra se zlem! A samotný Randall Flagg, co je to vlastně za entitu, že má takovou moc? A co ten doslov "Kruh se uzavírá" - to už jako není na Zemi nebo cestoval v čase? No prostě jsem z knihy v těchto ohledech spíš zmatenej a je to typická rozvláčná kingovina.

A co nám tedy zbyde? Svět jak z Falloutu z Kingova pera. Zkrátit, seškrtat, vynechat tajemno a byl bych spokojenější. Kdo chce toto dílo uctívat, klidně může a brát mu to nebudu. Ale na mě to teda moc nezapůsobilo.

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021

Knižní novinky (32. týden)

02.08.2020

To je prokletí lidské rasy. Společenskost. Kristus měl říct Jo, vpravdě, kdykoliv se shromáždí dva nebo tři z vás, dostane někdo další do huby.

Mám ti říct, co nás o lidské rase učí sociologie? Podám ti to zaobaleně. Ukaž mi samotného muže nebo ženu a já ti ukážu svatého. Dej mi dva a oni se do sebe zamilují. Dej mi tři a oni postaví pyramidu. Dej mi pět a oni z jednoho udělají vyvržence. Dej mi jich šest a oni vynaleznou předsudky. A když jich bude sedm, vynaleznou válku. Možná byl člověk stvořen k obrazu Božímu, ale lidská společnost byla vytvořená k přesně opačenému obrazu a ten se pořád snaží prosadit.

Kniha Svědectví v seznamech

v Přečtených2 261x