Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svet pred maskou. Přihlašte se a napište ho.
Kniha o vynikajícím slovenském hokejovém brankaři, reprezentantu ČSSR. Mistru světa, Evropy a účastníka památného finálového zápasu na Kanadském poháru v roce 1976. Měl jsem tu čest vidět ho chytat bráně Slovanu Bratislava při zápasech s Duklou Jihlava společně s Václavem Nedomanským a Jozefem Golonkou. Kniha ve mně oživila řadu vzpomínek na ligová hokejová utkání, zápasů na mistrovstvích světa i na Kanadském poháru sledovaných na černobílé obrazovce.
Kniha Svet pred maskou v seznamech
Pro mnohé trochu "schovaný" brankář za Jiřím Holečkem či Dominikem Haškem, ačkoliv právě Holeček zpočátku kryl Vladovi záda. Kniha má zajímavé pozadí, protože v ČSR ji tehdy "nedoporučili" k vydání, proto možná na Slovensku, i s přihlédnutím, že Dzurilla značnou část kariéry hrál ve Slovanu, vydali bez problémů. Z knihy je citováno i v televizním medailonku Vlada Dzurilly - knize lze snad vytknout jedno jediné: že se po nečekané smrti tohoto vynikajícího brankáře nedočkala nového vydání s dodatkem.