Syndrom neklidných duší přehled

Syndrom neklidných duší
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499289/bmid_syndrom-neklidnych-dusi-RRs-499289.jpg 4 41 41

Můžeme tam skončit všichni. Vítejte v psychiatrické léčebně na Tyrkysovém vrchu. Pokud máte pocit, že sem nepatříte, je to zcela v pořádku. Stela to má taky tak. Ovšem čím víc poznává zdejší obyvatele, tím víc se tu cítí jako doma. A klade si spoustu otázek: Jak moc se vlastně odlišují od lidí venku? Jsou doopravdy šílení, nebo se jen ocitli ve špatný čas na špatném místě? Možná že o duševním zdraví rozhodují pouze okolnosti. A koho pak tedy ty zdi, dělící je od zbytku společnosti, chrání? Prvotina Nicole Škorpilové otevírá dveře do jedné svérázné psychiatrické léčebny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syndrom neklidných duší. Přihlašte se a napište ho.

adela2230
19.02.2024 4 z 5

Je to zajímavý koncept knihy. Seznámení s pacienty je poměrně dobré, ale pak se střídají dost rychle, takže jsem občas měla problém s orientací. Je tady i poměrně nadsazka, protože takle "mírné" prostředí léčebny určitě není. Ale jako koncept je kniha zajímavá.

Aneleh
30.01.2024 3 z 5

Příběh v této knize mi nepřijde příliš reálný. Už jen, že by v psychiatrické léčebně pracovala lékařka, která má docela vážné psychické problémy a nakonec se stala sama pacientkou na svém pracovišti? Také pochybuji o tom, že na tomto oddělení si mohou lidé pořádat oslavy a jen tak se vzájemně kdykoliv navštěvovat na pokojích. Příběhy jednotlivých pacientů se poměrně rychle střídají a dá se v nich těžko orientovat, navíc jsou si velmi podobné. Často jsem se v ději úplně ztrácela.
Nebylo to ale nezajímavé, všichni ti lidé se ocitli v léčebně, protože zažili ve svém životě něco velmi stresujícího, co je poznamenalo. Nebyli to žádní šílenci, my se jen slovy autorky "děsíme, co nám dokáže naše hlava způsobit."

aishimizu
30.03.2023 1 z 5

Nebavilo. Příběhy jednotlivých osob v psychiatrické léčebně mě vůbec nezaujaly, jakoby všechny byly vytvořeny na společném základu. Zdálo se mi, že se odlišovaly jen drobnostmi. Samotný děj mě také nezaujal.

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022

Kniha Syndrom neklidných duší v seznamech

Autorovy knížky

2022  80%Syndrom neklidných duší