Královský bukanýr – Novindus přehled

Královský bukanýr – Novindus
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408123/bmid_kralovsky-bukanyr-novindus-ZU3-408123.png 4 161 161

Synové Krondoru série

< 3. díl

Komando mstitelů vedené půlelfem Calisem a bývalým pirátem Amosem Traskem se vydává na neprobádaný kontinent Novindus. Putují po stopách ďábelské intriky pantathianských kněží, která má rozvrátit Ostrovní království a otevřít Pantathianům cestu ke Kameni života, ukrytému kdesi v Sethanonu. Dvousvazkový příběh, jehož děj se přesouvá až na vzdálený kontinent Novindus, spojuje Trhlinovou válku s Hadí ságou.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

The King's Buccaneer , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královský bukanýr – Novindus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Hadati
11.08.2023 4 z 5

Přímo navazuje na události z předchozího dílu, kdy se naše skupina zachránců snaží přežít na neznámém a nepřátelském kontinentě plné přírodních nástrah i lidských nepřátel. Přesto se tato malá skupina odhodlaných nevzdává a i nadále hledá unesené členy rodiny, přátele a spoluobčany. A postupně zjišťují, jaké temné plány s unesenými mají hadí lidé a jejich spojenci.

ludek.n
09.08.2021 4 z 5

Druhá polovina Královského bukanýra s podtitulem Novindus se v podstatě celá odehrává mimo Ostrovní království o odhaluje nám onu ďábelskou intriku záhadných hadích kněží, kterou se celé dobrodružství v předchozí knize začalo. Protože se jedná o dokončení rozděleného románu, je zcela pochopitelné, že charakter a styl vyprávění nedoznaly nějakých pronikavých změn a šarády v Městě na Hadí řece jsou podobně uspávající jako v Crydee. Feist tentokrát zápletku trochu překombinoval a vytvořil v Novindusu takový zmatek, že vlastně ani není moc jasné, kdo za jaký tým ve skutečnosti kope a o co se kdo v téhle partii vlastně snaží. Namísto silného a nanejvýš záhadného protivníka, zde Feist vytvořil jakési podivné a vachrlaté souručenství zla, které nejenže si nevidí na špičku nosu, ale našim hrdinům vlastně ani není opravdovým soupeřem. Námořní bitva v závěru knihy je tak možná tím nejhodnotnějším momentem celého příběhu, přestože i ona v mnohém zaostává a po vzoru Nicholase kulhá na jednu nohu. Chybí jí totiž hromy, blesky a emoce, které by vámi zatřásly až do morku kostí, stejně jako se to děje i u ostatních bojůvek v této knize. Čte se to dobře, ne že ne, ale něco málo tomu přece jen chybí.


Peter73
26.06.2019 5 z 5

Feist je Feist, odporúčam, je dobré si prečítať predchádzajúce diela, nakoľko tento na neho naväzuje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Královský bukanýr – Novindus v seznamech

v Přečtených300x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit8x

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn