Táborový deník šestnáctiletého skauta Jiřího Wolkera přehled
Jiří Wolker
Posmrtně vydaný deník z prvního Wolkerova skautského tábora, konaného pod vedením zakladatele českého skautingu A. B. Svojsíka nedaleko Lipnice nad Sázavou.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Táborový deník šestnáctiletého skauta Jiřího Wolkera. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavý náhled do doby dřevního skautingu i na umělecky založenou osobnost Jiřího Wolkera. Je fascinující, co je i po sto letech a v odlišné společenské situaci stejné, a co je naopak úplně jinak.
Deník je napsaný poutavě. V posledních dnech tábora jsem si připadala, jako bych četla dobrodružnou smyšlenku. Proč se k sobě dnes lidi nemohou chovat jako dřív? Na jednu stanu mi to přijde fascinující a na druhou velmi smutné, že to, co před sto lety bylo běžné, mi dnes přijde jako vymyšlený příběh...
Kniha Táborový deník šestnáctiletého skauta Jiřího Wolkera v seznamech
2008 | Těžká hodina |
2008 | Host do domu |
1999 | Básně |
2004 | Balady |
1964 | Balada o námořníku |
Velice zajímavé dobové líčení prožitků mladého Jiřího Wolkera, skauta na táboře u Lipnice s náčelníkem skautů A.B.Svojsíkem. Popsáno den po dni, celých 42 dní trvajícího tábora! Doplněno náčrtky mladého skauta básníka a úvodem bratra náčelníka - zakladatele. Nezbývá než na závěr povzdechnout, že tak velký duch zemřel tak mlád. Howgh.