Tajemství přehled
Pavel Kohout
Jihočeské detektivky série
< 3. díl
Karlu Koutnému se po ukončení kariéry kriminalisty hroutí život. Rozpadl se mu vztah s partnerkou, profesně tápe a noční můry řeší alkoholem. Ač se snaží na dráhu vyšetřovatele zapomenout, shodou okolností objeví v lese oběšenou dívku. Vyšetřování oběšené dostává na starost mladý Martin Tůma jako svůj první samostatný případ. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu a nadřízení směrují mladíka k uzavření případu. On má ale podezření, že se jednalo o vraždu.... celý text
Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: 2024 , Audioteka , MOBA (Moravská bastei)Interpreti: Tomáš Jirman
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství. Přihlašte se a napište ho.
Časté přeskakování v místech a čase působí zmatečně. Krátké kapitoly by měly být zárukou čtivosti. Tady je to ovšem často na úkor srozumitelnosti. V knize je spousta stránek zbytečná, patrně jen proto, aby autor splnil určitou normu. Je zde také mnoho klišé. Protože jde ale o českého autora, přidávám jednu hvězdu.
Návrat Karla Koutného mi přišel jako dobrý tah, celý příběh držel pohromadě, akorát ty písňové texty mi lezly na nervy, ale tak to se dá přeskakovat. Tůma se taky vylupuje, tak se budu těšit na další jižní mordy.
Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)
04.06.2023
Kniha Tajemství v seznamech
detektivní a krimi romány tajemství jižní Čechy české detektivky a krimi
2020 | Les Bor |
2020 | Vražedkyně |
2023 | Tajemství |
2015 | Povídky |
2014 | Kat |
Tajemství mě pohltilo od prvních vět a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Několikrát jsem si myslela, že vím, kdo je vrah. Několikrát špatně.
Je to moje už 2. kniha tohoto autora a určitě ne poslední.