Tajemství domu Thornů přehled

Tajemství domu Thornů
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527635/bmid_tajemstvi-domu-thornu-656e284cea4ee.jpg 4 298 298

Kouzla rodu Thornů série

< 2. díl

Elisabeth si zvyká na nový život s kouzelníkem Nathanielem Thornem. S návratem jejich démonického společníka Silase ale přibývá i zvědavých novinářů. K tomu se na panství rodu Thornů začne dít cosi podivného: strážci zničehonic uvězní všechny obyvatele uvnitř. Kde se nachází zdroj magie, která je poblouznila? Odhalit ho nebude snadné – dům je plný tajemství a Elisabeth myslí jen na Nathanielovy polibky. A protože sídlo vyžaduje za svou poslušnost určitou cenu, jejich vztah projde zatím největší zkouškou... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

Mysteries of Thorn Manor, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství domu Thornů. Přihlašte se a napište ho.

Scheron
07.12.2024 3.5 z 5

Tajemství je nádherná knížečka, která s lehkostí a s autorčiným osobitým humorem doplňuje Kouzla. Kouzla se mi líbila neskutečně, ale četla jsem je před nějakou dobou a už si z nich příliš nepamatovala. Asi i proto jsem si při čtení Tajemství občas připadala dost zmateně a s pocitem, že je pro mě text chaotický, a na několika místech se mi hůř orientovalo v ději. Pořád platí, že hlavní trojice je prostě perfektní a autorka má skvělé nápady. Z knihy přímo dýchala kouzla a magie (ve srovnání s Bylo nebylo jedno zlomené srdce, kde to bylo dost na sílu) a bylo tam několik vynikajících momentů (bitva s očarovaným oblečením nebo rozhovory se Silasem). Nicméně jsem doufala, že se dozvíme odpovědi na otázky z předchozí knihy, ale bohužel otázek spíš přibylo. A z tohoto důvodu mě knížka vůbec neuspokojila. A ten konec mezi Elizabeth, Nathanielem a noname klukem? To bylo extrémně divné a nepatřičné. Ještěže následoval epilog z pohledu Silase. A co si budem, o Silasovi (a ještě z jeho pohledu) bych si mohla číst celé dny.

Imaginárium
22.10.2024 4 z 5

Priamo nadväzujúca poviedka na knihu Kouzla rodu Thornů, ktorú som čítala už celkom dávno, takže mi miestami utekali súvislosti príbehu. Odporúčam čítať hneď po sebe.

Kniha je krátka jednohubka ideálna na kľudný, podzimný večer pri krbe. Je o začarovanom dome, ktorý sa rozhodol hlavné postavy uvezniť vnútri, až kým neodhalia príčiny tohoto správania. Malé dobrodružstvo pre všetkých, ktorí ako deti milovali objavovanie tajomstviev skrytých v cudzích skrinkách a šuflíkoch.

Milé, vtipné, predvídateľné, taká polievočka pre dušu so zvláštnou atmosférou sálajúcou z každej stránky, plné zimy a lesku plesovej sezóny.

jancapen
07.10.2024 5 z 5

Novela se nesla ve stylu Kouzla rodu Thornů, jen se ukázalo, že nejen knihy, ale i domy ožívají. Třemi slovy bych to vyjádřila takto: milé, vtipné, krátké.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

“Každý příběh nemá šťastný konec, poznamenala. “Ale většina ano, pokud máš dost odvahy, abys je dočetl do konce.

Kniha Tajemství domu Thornů v seznamech