Zákon bohyně Nemesis přehled
Karl May
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zákon bohyně Nemesis. Přihlašte se a napište ho.
Myslím, že toto je docela slušné zakončení Mayovy série Tajemství starého rodu. Jsou tam sice nějaké ty nedostatky, např. na posledních stránkách lze dokonce spatřit antisemitismus, ale celkově bych tento závěr hodnotil kladně.
Také jsem čekal nějaké velkolepé vyvrcholení celé ságy kde vítězové budou oslavováni a padouši po zásluze dojdou trestu, nic takového se ale nekonalo. Vše bylo zakončeno rychle a stručně. A závěrečná anabáze Supího zobáku po německém venkově byla vyloženě nastavovaná kaše, zřejmě aby byl splněný počet stránek nasmlouvaný s nakladatelstvím. Tak dlouhá série si zasloužila rozhodně lepší konec.
Kniha Zákon bohyně Nemesis v seznamech
1969 | Syn lovce medvědů |
1971 | Divokým Kurdistánem |
1970 | Pouští |
1968 | Černý mustang |
1981 | Poklad ve Stříbrném jezeře |
Tak jsem tuto série dočetl a musím uznat že tento díl je nejslabší. Autor už zřejmě chtěl tuto ságu uzavřít co nejrychleji a bral to opravdu jedním šmahem. Na tak obsáhlé dílo jsem čekal nějaké důstojné zakončení, dočkal jsem se totální smršti v osudech hrdinů tohoto příběhu. Můj názor je že autor závěr absolutně nezvládl. Jinak příběh jako celek všech osmi knih hodnotím velmi kladně a dávám pět hvězdiček.