Tajná historie přehled

Tajná historie
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78152/bmid_tajna-historie-1Fd-78152.jpg 4 484 484

Richard se po roce studia na univerzitě zařadí mezi elitní kroužek pěti studentů studujících řečtinu u skvělého pedagoga Juliána Morrowa. Není lehké se mezi tyto studenty dostat, protože tvoří uzavřenou skupinu v rámci univerzity. Richard je zcela nadšený výukou, profesorem i svými novými přáteli: Charlesem a Kamilou, Francisem, Edmundem (Bunny) a Henrym. Tráví spolu téměř veškerý čas, víkendy tráví ve Francisově domě na venkově, ale Richard vycítí, že studenti mají i aktivity, které před ním tají...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Osveta (Martin)

The Secret History, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajná historie. Přihlašte se a napište ho.

pedroK
15.12.2024 5 z 5

Velice zvláštní příběh. Zajímavá kombinace komentářů z filosofie a příběhů lidských slabostí. Čím více čtete, tím víc se noříte do příběhu plného zvratů, ani ne tak v událostech, jako v emocích,když aktérům ujíždí zem pod nohama. Jen hledíte a hádáte, z koho se vyklube padouch, z koho spíše troska než darebák, z koho oběť, kdo ještě zařve a jestli jim to nakonec projde. Rozhodně doporučuji,vtáhne vás to.
Líbil se mi hodně i Stehlík, ačkoli byl úplně jiný.

Slavomír53
03.12.2024 4 z 5

Kto hľadá príbeh spätý s gréckym pohanstvom na akademickej pôde v USA, ten môže knihu čítať od 170. strany (vydanie 2020), pretože všetko predtým je veľmi dlhá predohra. Mňa tých 170 strán nemrzí, ale zaobišiel by som sa bez nich. Postavy sú dobre opísané, dej je nepredvídateľný (hoci už na prvých stranách sa hovorí o vražde z konca knihy), takže ja som spokojný. K učeniu starovekej gréčtiny ma knihy nedonútila, ale z hľadiska pohanstva priniesla viacero zaujímavých postrehov.

Katy4047
29.10.2024 5 z 5

550 stran a stejně mi bylo líto, že je konec. Nechápu jak je to možné, protože samotný příběh rozhodně na tolik stránek nebyl. Ale autorka z toho vytvořila bichli plnou emocí, myšlenek a charakterů. Postupně odkrýváte jednotlivé vrstvy příběhu, měníte názor. Je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

Knižní novinky (21. týden)

17.05.2020

Hrozné je, že človek sa už ako dieťa musí zmieriť s myšlienkou, že je izolovaný od celého sveta, že nič a nikto netrpspolu s ním,… (Tajný príbeh)

A ešte hroznejšie je, že ako dospievame, začíname si uvedomovať, že nijaká, ani tá najmilovanejšia bytosťˇ nás nikdy nedokáže plne, bez zvyšku pochopiť. Naše vlastné ja je teda prvopríčinou nášho najhlbšieho nešťastia. (Tajný príbeh)

Kniha Tajná historie v seznamech