Rašomonova brána přehled
Ingrid J. Parker
Případy Sugawary Akitady série
Autorka pokračuje v tradici příběhů soudce Ti od Roberta van Gulika a uvádí čtenáře do Japonska 11. století, kde bystrý detektiv Akitada řeší případy plné záhadných vražd. V tomto vyprávění ho navštíví jeho bývalý profesor z Cisařské univerzity, který omylem obdržel vyděračský dopis určený někomu jinému. Akitada uvítá vytržení z nudného života na ministerstvu a vrhá se du univerzitního světa plného třenic, pomluv a pletichaření.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , PerseusOriginální název:
Rashomon gate, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rašomonova brána. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá kniha. Přesně podle mého gusta. Exotické prostředí, nové informace o způsobu života, zvycích a tradicích ve starém Japonsku, zajímavé charaktery, to vše povýšeno detektivním příběhem.
Kniha Rašomonova brána v seznamech
2004 | Dračí svitek |
2009 | Černý šíp |
2003 | Rašomonova brána |
2004 | Pekelný paraván |
2007 | Ostrov vyhnanců |
Nevím, kdo přišel s tím, že autorka je pokračovatelkou van Gulika. Ta krimi část příběhu je s bídou průměrná. Spousta věcí pak zůstane nedotažených. Zachraňuje to hlavně zajímavé prostředí předsamurajského Japonska. Asi dám autorce ještě někdy šanci, ale pokud bychom chtěli najít zajímavé historické krimi z této oblasti, tak rozhodně preferuji Rowlandovou.