Takové maličkosti přehled

Takové maličkosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538331/bmid_takove-malickosti-66428c114f05e.jpg 4 474 474

Koleda naruby. Před Štědrým dnem se ho život zeptá, zda je ochoten splatit i to málo štědrosti, jíž se zatím dočkal… Do Vánoc 1985 zbývá jeden jediný den, ale obchodníček s uhlím, dřívím a rašelinou Bill Furlong v irském městečku New Ross stále pilně zaváží zboží. Přestože ho dámská domácnost v podobě zjihlé manželky a pěti nezletilých děvčat nutí užívat si vyvrcholení adventu, ještě je třeba zaopatřit poslední sousedy. Přece nezmrznou! Navíc je záhodno popřát šťastné a veselé svátky místním hlavounům, neboť uštvaný dříč neví, kdy se to může hodit. Bez otopu nesmějí zůstat ani jeptišky z kláštera, na jehož přímluvě v kraji tolik záleží – ostatně závisí na něm i štěstí uhlířovy nejmladší dcery, jenže… Jenže sotva Bill zahlédne v kůlně vlivné katolické instituce onu zuboženou postavičku, všechno se v něm sevře. Sám se odmala protloukal jenom díky dobrodiní druhých, a rázem opět čelí mezní situaci. Dokáže neokázalý hrdina stejně odhodlaně rozetnout i kruh Zla, co se věčně tváří, jako by se nechumelilo?... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Small Things Like These , 2021


Interpreti: Martin Myšička , Iris Kristeková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Takové maličkosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

BlaTer
předevčírem 5 z 5

Moc hezké čtení. Příjemná změna od tlustých knih k malé povídce. Nutí člověka zamyšlení a zastavení se v přítomném okamžiku.

Miroslavacte
21.06.2024 1 z 5

Od knihy čekám různé věci. Mám ráda, občas, když mi literatura a četba nedají nic zadarmo. Jenže tohle nebyla složitá literatura, ani ten typ knihy, z nějž se toho hodně dozvíte. Nebylo to ani čtivě napsané, nemělo to ani příběh, vlastně ani děj nebo vývoj postav. Ten byl nulový.
Tak kniha není podle mě literaturou. Má to úroveň článku do magazínu, který ale potřebuje hodně, opravdu hodně vyškrtat. Protože jediná zajímavá věc jsou ty prádelny. A potom ta faktická věc – jak byli ti lidi z nich potrestáni... Nic z toho se v knize ale nedozvíte.


monushka
16.06.2024 4 z 5

Ačkoliv se jedná o knižní jednohubku, dojem při čtení je veliký. I přes útlost knihy cítíte atmosféru Vánoc a pořádnou zimu. V příběhu je zakomponováno téma Magdaléniných prádelen, o kterém jsem již četla v jiných knihách. Co mě však nikdy nepřestane udivovat je fakt, že se vůbec něco takového mohlo beztrestně konat.

všechny komentáře

Související novinky (2)

6 knih ze Čtenářského klubu knihkupectví Martinus.cz

15.06.2023


Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021


Citáty z knihy (4)

Když odmítnete člověku vodu, nosí to smůlu.


Byl byste tak hodný a řekl mi,kam tahle cesta vede? Tahle cesta vede tam, kam chceš jít, chlapče.


Sám sebe se ptal, jestli se z něj nestal člověk vydaný na milost dveřím - nestrávil snad nejlepší část života tím, že před nějakými stál a čekal, až se otevřou?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Takové maličkosti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených589x
ve Čtenářské výzvě109x
v Doporučených36x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst440x
v Chci si koupit89x
v dalších seznamech6x