Praha osudová přehled
Philip Kerr
Temný Berlín série
I za druhé světové války se vraždilo jinak než masově na frontě. Bernhard Günther je v tomto svém detektivním případu samotným Reinhardem Heydrichem poslán do okupovaného Československa. O víkendu stráveném v zabraném zámečku v panenských Břežanech, kde se sešly nacistické špičky, je za dveřmi zamčeného pokoje nalezena mrtvola a Bernie musí prokázat, že jeho pověst provtřídního detektiva se zakládá na pravdě. Jinak by si ho nechvalně proslulý protektor podal.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , ArgoOriginální název:
Prague Fatale, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Praha osudová. Přihlašte se a napište ho.
Docela bych toho Heidricha s chutí odkráglovala taky. Tentokrát to bylo drsné, mělo to spád a taky oceňuji pražské a vůbec protektorátní reálie. Jen tak úplně nevím, jestli byla Arianne fakt ... Nenapíšu co, nechci spoilovat. ;)
Moje prvé stretnutie s Kerrom. A možno nie posledné. O atentát a všetko, čo s ním súvisí, sa mohutne zaujímam, preto som aj siahol po tejto knihe. A neľutujem. Je mimoriadne dobre napísaná, pútavá, s množstvom skutočných postáv. Len jedno mi nie je celkom jasné. Či to autor nevedel, alebo len použil autorskú licenciu? V skutočnosti sa Heydrich do vily v Panenských Břežanoch presťahoval až na Veľkú Noc v roku 1942, dovtedy býval na hrade. Ale inak veľká spokojnosť.
Knižní novinky (19. - 31. 8.)
18.08.2013
Kniha Praha osudová v seznamech
Praha Reinhard Heydrich Berlín Tři králové historické detektivky protifašistický odboj Protektorát Čechy a Morava
2013 | Praha osudová |
1997 | Krvavé diamanty |
2016 | Modlitba |
2000 | Bledý vrah |
2015 | Muž bez dechu |
Napínavý příběh z domácího prostředí pražské Haidrichiády. Philip Kerr je profík a psaní mu jde, takže žádný šlendryán. Velmi čtivé a poctivé 4starsy.Nebudu hodnotit nějakou brutálnost v knize, kdo se v historii se jménem toho hnusu Haidricha potkal ví své.