Květy nad peklem přehled
Ilaria Tuti
Teresa Battagliová série
1. díl >
Psychologický thriller zavede čtenáře do ponuré zasněžené krajiny italských Dolomit, imaginární furlánské vesničky, jejíž klidný život naruší série vražd. Záhadný pachatel číhá na své oběti v hlubokých lesích a jedná s extrémní brutalitou. Vyšetřování vede šedesátiletá Teresa Battagliová, ostřílená specialistka na vraždy, která pod drsnou slupkou tají křehký vnitřní svět. Životem unavená žena se díky svým výjimečným empatickým schopnostem snaží všemi silami vcítit do myšlení hromadného vraha a zachránit jeho poslední oběť, zároveň se však musí obávat, že právě o svou hlavní zbraň, výjimečný pozorovací talent, už brzy přijde. Autorka zasadila strhující vyprávění do sugestivních obrazů důvěrně známé krajiny svého domova, kde se pod zdánlivě pokojným povrchem skrývá nejedno tajemství.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , ArgoOriginální název:
Fiori sopra l'inferno, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Květy nad peklem. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle byla výborně napsaná, napínavá detektivka z Itálie s nevšední zápletkou a ještě nevšednější komisařkou Teresou Battagliovou :). Četla se mi jedna báseň, proto kniha ode mne dostává všech pět stars a doporučení! :)
Skvěle napsaná kniha s nevšední zápletkou.Co mi však vadilo,že z vyšetřovatelů nikoho nenapadlo povolat psovoda.
Knižní novinky (9. týden)
24.02.2019
Kniha Květy nad peklem v seznamech
thrillery italská literatura psychologické thrillery
"Život je silnější než my,a my jsme jen jeho nástroje."
Přivonět si tak ke květům,které vyrůstají v tak osobitě popsané krajině Itálie...
A přeci můžete! Můžete díky Terese ochutnat i strach,který se skrývá pod nimi. Nasát atmosféru vesničky Travenì,kde jsou tradice svátost. Mimochodem ten průvod Krampusů mi úplně zvedl chloupky.
Knížka mě doslova vcucla a ten tlak povolil až po přečtení epilogu.
Moc se mi zamlouvá komisařka Battagliová. Je to nevšední, empatická,vtipná a ostrá ženská.