Spící nymfa přehled

Spící nymfa
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421372/bmid_spici-nymfa-Jbc-421372.jpg 4 103 103

Teresa Battagliová série

< 2. díl >

Komisařka Battagliová má před sebou zdánlivě neřešitelný případ brutální vraždy, k níž došlo na konci druhé světové války. Vracíme se do úchvatné horské přírody, mezi uzavřenou komunitu nedůvěřivých obyvatel. Teresa musí sbírat střípek po střípku a pomalu proniknout pod vnější zdání. Práce a kolegové jsou pro ni vším, její těžká choroba se však plíživě zhoršuje, takže musí bojovat nejen sama se sebou, ale i s novým nadřízeným, dávným známým, který ji chce za každou cenu profesionálně zničit. Bude to Teresin poslední případ?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Ninfa Dormiente, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spící nymfa. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (36)

jejda.majda
10.07.2024 5 z 5

To byla tak krásná detektivka! Obyčejně čtu detektivky, kde je hodně akce, tady bylo naopak oproti akci poměrně dost popisných pasáži. Ale nádherných popisných pasáži! Do detailu vykreslená krásná italská příroda v horách a do hloubky popsané vnitřní světy a emoce všech postav.

Zároveň musím napsat, že jsem si opravdu zamilovala komisařku Teresu Battagliovou a její tým. Baví mě, když detektivka nestojí pouze na příběhu vraždy a jejím vyšetřování, ale když se knihou prolíná i zajímavý příběh vyšetřovacího týmu. Když máte možnost vyšetřovatele opravdu do hloubky poznat.

Čtení jsem si maximálně užila, vychutnávala jsem si každou z těch 542 stránek. Jakto, že byl češtiny přeložen už jen jeden další díl téhle detektivní série?? Nevím, co budu dělat, až ji dočtu.

Dumicek
03.08.2023 5 z 5

Naprosto dechberoucí příběh, který mě opravdu dostal. Málokdy se mi stane, že mám z knihy tak silný pocit čehosi a tady se to právě stalo. Ta kniha má duši. Příběh je psán opravdu krásně, dopodrobna popsán a to tajemno a mystično vás prostě okouzlí. Tajím dech a říkám si, že tahle kniha vě mně bude ještě dlouho. Gtatuluji paní spisovatelko!


Mandlevest
26.11.2022 5 z 5

První díl série jsem četla, ač jsem tomu nechtěla uvěřit, už před třemi lety a moc se mi líbil. A ne jinak tomu bylo i u Spící nymfy. A vůbec se mi zdá, že italské autorky umí výborně pracovat s prostředím, ve kterém se jejich romány odehrávají, umí zachytit to kouzlo divoké přírody, přihodí trochu mystiky a zajímavých zvyků a tradic a funguje to výborně. Ilaria Tuti navíc vytvořila komisařku Battagliovou, bojující se svou nemocí, ale i se stíny minulosti. A samozřejmě i se zločinem, který tentokrát sahá do období druhé světové války, ale minulost ani tady nespí a stane se další vražda. Kniha se čte pomaleji, je popisnější, ale jakmile se tomuto tempu přizpůsobíte, budete lapeni. Je to dosti bichlička a já ji dočítala hluboko po půlnoci (ano, i nejmladší dítě se již občas vrhá do nočního víru velkoměsta a mámy asi vědí, jak je to se spánkem, než se v pořádku vrátí :-)) a nemohla jsem přestat. A tak rychle zamluvit Dceru popela v knihovně. A ne, nebude to trvat tři roky :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spící nymfa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených8x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

thrillery italská literatura Itálie

Autorovy další knížky

Ilaria Tuti
italská, 1974
2019  84%Květy nad peklem
2021  83%Spící nymfa
2022  89%Dcera popela
Skrýt reklamy