Ti, co se v prach obrátili přehled

Ti, co se v prach obrátili
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537806/bmid_ti-co-se-v-prach-obratili-66366c745ede5.jpg 4 42 42

Přízraky z Michiganu série

< 3. díl >

Orla měla dar – schopnost vnímat věci, kterých se dotkne: vzpomínky, traumata nebo vraždy. Jednoho slunečného dne roku 1975 se vydala na projížďku na kole do malebné krajiny a zmizela. Není první dívkou, která se ztratila, a nebude ani poslední. Z oblastí v okolí ústavu se ztrácejí dívky už několik let. Vždy jde o pohledné, drobné blondýnky se světlýma očima. Proč je vysoká Orla s vlasy jako uhel výjimkou? Policii ani úřady zmizení nezajímají, souvislosti mezi jednotlivými případy odmítají. Dívky prý utekly z domova, ač tomu jejich vlastní rodiče nevěří. Jen novinář Abe vidí ve zmizeních jakýsi vzorec a postupně zjišťuje, že stopy vedou k ústavu pro choromyslné hluboko v lesích. Podaří se mu přijít případu na kloub dřív, než zmizí další mladá žena? A proč tak tvrdohlavě, navzdory všem překážkám, pátrá po pravdě? Jakou temnou událost ze své minulosti se snaží skrýt on sám?... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Ashes Beneath Her, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ti, co se v prach obrátili. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

monika3332
dnes 3 z 5

Po předchozích dílech, už člověk lehce očekává zápletku v ústavu pro choromyslné. Jen je vždy k němu doveden jinou cestičku.

Orla a Abe si užili rozhodně své.

dia.riedl
23.07.2024 3 z 5

Ti, co se v prach obrátili má oproti předchozím dvěma dílům až detektivní zápletku. Nečekejte tady proto tolik duchařiny, ačkoliv se v knize pár nadpřirozených prvků objeví.
Příběh je opět vyprávěn z pohledu tří různých postav, což mě osobně čtení hezky oživuje. Navíc se tady pohybujeme pouze v jedné časové rovině, a tak byl pro mě oproti třeba první knize tento příběh přehlednější.
Kniha se mi opět velmi hezky četla, postavy se chovaly uvěřitelně, příběh byl dobře vystavěný. Velmi zajímavou a pro děj důležitou postavou je novinář Abe, který po zmizelé dívce pátral na vlastní pěst.

Mě osobně ale zápletka nenadchla tolik, jako u předchozích knih této série. Řekla bych, že mi už příběh nepřinesl nic moc nového, kromě Orly zvláštního daru - to bylo velmi nápadité. Scény v Ústavu pro choromyslné už pro mě byly takové repetitivní a nešokovaly mě. Navíc, kde se vzal, tu se vzal, zase tu působil jiný doktor.

Zápletka s rodinným tajemstvím mě zaujala a celkově mě na knize nejvíc bavilo právě vyšetřování dávných zmizení. Objasnění únosů mi ale přišlo nedotažené a konec poměrně uspěchaný.

Na závěr mě ale velmi překvapilo objasnění názvu knihy, ale to už si musíte přečíst sami.


Ann98
18.06.2024 4 z 5

Moc se mi líbí, že i když se jedná o sérii, jednotlivé díly se dají číst samostatně a čtenář není o nic ochuzen.
Mně se to líbilo moc. Od začátku dokonce přečteno jedním dechem. Děj byl zajímavý a čtivý, vyvolával ve mně celou škálu emocí. Smutek, radost, štěstí i zlost... Při čtení epilogu mi ukápla i slza. Napětí od začátku knihy až dokonce.
Postavy nejsou nikterak propracované, nebylo to autorčinou prioritou, zaměřila se spíš na samotnou "akci". Taky tam není žádná romantická linka, což je jedině dobře. Nicméně krásně byl vykreslen rozdíl mezi Orlinou matkou, matkou pachatele a matkou první unesené dívky.
Celé je to znovu vystaveno na paranormálních jevech, tajné komoře a tajném spolku doktorů. Orlin dar byl zajímavým zpestřením.
Celou dobu je čtenáři známo, kde Orla je a jen čeká, kdy to někomu docvakne. Rvala jsem si vlasy, když plno vodítek ukazovalo na to správné místo, ale nikdo to neviděl. Ale nakonec všechno dobře dopadlo.
Těším se na další díl, vypadá to, že se zase mrkneme do strašidelného sídla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ti, co se v prach obrátili v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech3x