To přehled
Stephen King
Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len To, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz? Skupinka priateľov, ktorí v Derry vyrástli, dnes žije roztrúsená vo všetkých kútoch sveta. Sú bohatí, úspešní aj slávni, ale nie sú šťastní. A najmä im chýba veľká časť spomienok na desivé udalosti z detstva. Kto im vymazal pamäť? Ak to chcú zistiť, musia sa opäť stretnúť s pradávnym zlom. Kedysi sa mu dokázali vzoprieť a prežiť. Ale dnes už nie sú deťmi a niečo podstatné, čo im kedysi pomohlo zahnať To, im chýba.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To. Přihlašte se a napište ho.
![Lukáš987 Lukáš987](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je začátek roku a mně se dostává do ruky TO 1.446 kilové monstrum o 1092 stranách. Stephen King vás dostane do města Derry a jeho obyvatelům. K partičce kamarádů, kteří právě začínají prázdniny. Mělo to být vybarvené bezstarostné léto Klubu smolařů, kde si každý nese to své. Šikana, úmrtí v rodině, tyranie, přehnaná péče, rasismus a přeci jen se najde něco pozitivního. Něco co drží tuhle partu pohromadě. Přátelství, ale to by vám ten příběh nesměl psát pan King. A kdo zná Kinga ví, že jeho popisy v knize jsou opravdu důkladné, dostanete se ke každému obyvateli města,kde a jak bydlí, přes jeho oči, postavu, to co má na sobě, až po jeho minulost. Střídání časových linií je na výtečnou. Což teprve když King pomalu upouští tu hrůzu a že ji umí pouštet parádně. Budete se tu vznášet se svými kamarády, všichni se tu vznáší.
Mysterióznost příběhu a to jak se čtenáři dokáže dostat pod kůži a do hlavy je báječná. Čerpá z vašeho strachu, z toho čeho se nejvíc bojíte. Pokud v této knize narazíte na tajemství, vězte že existují ještě horší.
![Kalina Kalina](https://www.databazeknih.cz/img/users/91_/91606/m_kalina-BrD.jpg?v=1554022666)
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
Audiokniha
Bohužel zatím jsem knihu nedoposlouchala. Interpreti skvělí, ale asi jsem očekávala něco zcela jiného. V mnoha místech pro mne nezáživné. Četla jsem od autora jiné knížky a to byla zcela jiná káva.
Knižní novinky (32. týden)
04.08.2019
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (říjen)
15.10.2017
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (srpen - září)
14.09.2017
Kniha To v seznamech
v Přečtených | 6 948x |
v Mé knihovně | 2 074x |
v Chystám se číst | 1 534x |
zlo přátelství, kamarádství klauni zfilmováno americká literatura horory příšery, monstra parta dětí Cena Augusta Derletha americké rományAutorovy další knížky
1994 | ![]() |
1993 | ![]() |
2010 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Po zhliadnutí filmu som musela siahnuť aj po knihe. A vôbec toho neľutujem. Stephen King je hotový majster napätia.