To najlepšie v živote přehled

To najlepšie v živote
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474763/bmid_to-najlepsie-v-zivote-MEy-474763.jpg 4 299 299

Viacgeneračný román o štyroch dcérach, ktoré ľahkovážne rozdúchavajú starú rivalitu, a jednom dávno pochovanom tajomstve. Keď sa Marilyn a David v sedemdesiatych rokoch do seba zaľúbia, žijú v blaženej nevedomosti. Netušia, čo všetko ich čaká. O mnoho rokov prežívajú ich dospelé, celkom rozdielne dcéry ťažké časy. Wendy ovdovela veľmi mladá a útechu hľadá v alkohole a u mladších mužov. Violet je právnička, ale zostala doma s dvoma malými deťmi, trpí úzkosťou a pochybuje o sebe. Liza je neurotička, čerstvo vymenovaná za profesorku. Neplánované tehotenstvo ju nepríjemne zaskočí a ona váha, či dieťa vôbec chce. Grace je najmladšia dcéra, ktorá žije v klamstve a nikto z rodiny to netuší. Na scéne sa napokon vynorí Jonah Bendt, chlapec, ktorého sa pred pätnástimi rokmi vzdala jedna zo sestier, a postupne sa nám odkryje pestrá minulosť rodiny Sorensonovcov, roky poznačené dospievaním detí, zatrpknutosťou, ale aj chvíľami radosti, vďaka ktorým život stojí za to.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

The Most Fun We Ever Had, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To najlepšie v živote. Přihlašte se a napište ho.

Anynator
09.10.2024 4 z 5

Příběh až děsivě ze života. O rodičovství, o tom, že i když se sebevíc snažíte rozdávat lásku, na každého to má jiný vliv. O tom, že i zdánlivě dokonalý život je plný smutku, těžkostí a obrovské práce - na sobě, a na vztazích.
Wendy jsem si vyloženě zamilovala, ale nesouhlasím s jedním komentářem - že kromě ní se ostatním nic nedělo. Každý máme v sobě boje, se kterými bojujeme, a nemusí to nutně být smrt našich blízkých. Nevidím důvod, proč problémy ostatních snižovat. Nejenom v knihách.
Skoky v čase mě hodně bavily. Za prvé jsem se díky tomu nedokázala od knihy odtrhnout, za druhé to pomaličku rozplétalo všechny příběhy.
Další plus musím dát za charaktery postav, které byly vykresleny podrobně, včetně jejich křehkosti.
Příběh je podle mě celkem uvěřitelný. Žádný přibarvený románek o dokonalých lidech.

adorjas
13.09.2024 4 z 5

Na rodinných ságach so štyrmi dcérami teraz celkom frčím a nemohla som vynechať ani knihu Claire Lombardo 'The most fun we've ever had'.
Dej sa odohráva v rodine Sorensonových, ktorí majú vo svojej záhrade jeden starý ginkgovník (preto tá obálka). Kniha mapuje osud a životy nielen rodičov Davida a Marilyn, ale aj ich dcér Wendy, Violet, Lizy a Grace (plus ďalších rodinných príslušníkov, ktorí sa dostali do rodiny skrze dcér).
V deji je mnoho odbočiek do minulosti, ktoré rozprávajú udalosti, ako sa rodičia dali dokopy, ale i to, prečo z dcér vyrástli osoby, aké vyrástli.
Vydarená rodinná sága, s nie-čiernobielymi postavami, ktorá bude, podľa mňa, úplne ideál na prichádzajúcu jeseň.

knihomol1819
19.08.2024 2 z 5

Za me moc americke starosti. Krome Wendy se zadne ze sester nic tak spatneho nestalo. A kdyz tak jen a jen vlastnim pricinenim. Kniha me mista nudila a cetla jsem ji dlouho a prokladala jinyma knihama. Kdyby mi ji nedoporucila kamaradka, s kterou mame podobny vkus na knihy a ja nechtela zjistit co se ji na knize libilo,tak bych ji ani nedocetla.

Knižní novinky (32. týden)

08.08.2021

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

Jak je možné, že člověka, kterého si vypěstujete z vlastního těla, ze své živé tkáně, najednou nemůžete poznat?

Tak to měla Marilyn téměř odjakživa, úzkost ji pobízela vyhledat zvířeckou útěchu v manželově náruči.

Možná se normálnost dědí ob generaci, podobně jako holohlavost.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha To najlepšie v živote v seznamech