Tommyknockeři přehled

Tommyknockeři
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195684/bmid_tommyknockeri-mQJ-195684.jpg 4 745 745

Bobbi, spisovatelka žijící poklidným způsobem na své farmě, jednou v lese zakopla o kus kovu. Poháněna nevysvětlitelnou zvědavostí začala kopat a postupně za pomoci ostatních odhalovat zabořený vesmírný koráb. "Tommyknockeři" potřebují lidské bytosti pro výrobu energie. Mění fyzicky i psychicky Bobbi i ostatní obyvatele Havenu a nutí je pomocí hrůzných vynálezů ničit všechny, kteří jsou proti nim. Jen Gard a Davidův dědeček jsou chráněni kovovou destičkou v hlavě (následek po starém zranění), navíc jim pomáhá láska k Bobbi a malému vnukovi. Ubrání se lidé? Kolik životů bude obětováno, aby vetřelci mohli odletět?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Tommyknockers, 1987

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tommyknockeři. Přihlašte se a napište ho.

hanina.k
včera 5 z 5

Další Kingovka do sbírky, jak mých knih, tak i do seznamu knih přečtených. Tommyknockeři se řadí k těm lepším knihám mistra, respektive k těm, které mi sedly do noty.
Rozsáhlý příběh, jak jsme u Stephena Kinga zvyklí, s boomem někdy od poloviny, což mě už nijak nepřekvapuje, ale co bych chtěla, aby v recenzi zaznělo, je to, jak je příběh nadčasový, objeví se tu věci, které se později ukáží v jiných příbězích v následujících letech. Kvalitní Kingovka, která vás v klidu nenechá. Jak scifi nemusím, tak tento příběh je můj šálek kávy, v mém případě teda čaje. S radostí doporučuji.

A22Los
01.11.2024 4 z 5

Po delší době jsem se vrátil ke Kingově rané tvorbě a po všech těch "sračkoidních" Holly Gibneových a Billy Summersech to bylo jako pohlazení po duši. Ano, někde v půlce to trochu drhlo a hlavní hrdina alkoholik co většinu knihy jen kope, mi k srdci moc nepřirostl, ale kvůli finále jsem to Kingovi odpustil :) Mimoto uvědomujete si že knížka byla vydaná v roce 87? Dávno předtím než s lidskými bateriemi přišli (bratři/sestry) Wachovski a jejich Matrix. Znovu jsem si uvědomil jaký býval King genius a kolik scénáristů, autorů, tvůrců od něj nepřiznaně čerpá.

Arkagas
31.10.2024 5 z 5

Jakou jinou knihu sem hodit na Halloween, než něco z pera mistra? Že jsem Kingovec se roky ví, že jsem ale spoustu knih ještě nečetla taky a tohle je jedna z nich. Tommyknockeři jsou svým rozsahem opravdu velká kniha a asi bylo potřeba k nim dozrát. Ano, je to příběh o emzácích, o jejich ztroskotané lodi, o tom, co tu mají v plánu a co se jim do jisté míry vlastně daří plnit. Ale především je to příběh o dvou hlavních postavách, které spojuje láska. Dalo by se říct, že co smrt nerozdělí, rozdělí Tommyknockeři. Co jsou teda vlastně zač? A proč je Haven najednou tak obávaným městečkem? Tahle Kingovka je tak typická a zároveň vlastně tak jiná. Hodně se tu propisují události ohledně Černobylu, které se staly, když Stephen tuhle knihu psal, což jí jen přidává na rozmanitosti. S novou obálkou od se navíc jedná o knižní poklad, jen nesundávejte přebal, aby Vám nevypadaly zuby...
Vydat tuhle knihu před Halloweenem byl nejlepší dárek, jaký se ke mě mohl dostat. Jsem nadšená.
Moje hodnocení: 10/10

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!

21.09.2017

Knižní novinky (19. - 31. 8.)

18.08.2013

Kniha Tommyknockeři v seznamech