Tři královny - Boj o tudorovský trůn přehled
Philippa Gregory
Přestože Markétu Tudorovnu, její sestru Marii a Kateřinu Aragonskou pojí příbuzenské pouto, nepřestávají se celý život žárlivě poměřovat. Příběh tří královen rozplétá složité vztahy a úkladné zrady ve stínu vášně, závisti a nebezpečí. Osud je však nevyzpytatelný, a proto se žádná z královen nemůže radovat ze svého momentálního vítězství dlouho.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , AlpressOriginální název:
Three Sisters, Three Queens, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři královny - Boj o tudorovský trůn. Přihlašte se a napište ho.
Velmi zajímavý příběh, který na mě působil trochu jako deník. Markéta mi každopádně přišla nesympatická a extrémně závistivá a trochu labilní. Ale k její výchově a době, ve které žila to asi patřilo. Čtení rozhodně doporučuji.
(SPOILER) Jelikož jsem knihy od Philippy četla už jako dívka na druhém stupni základní školy tak s láskou skočím po každé knize od Philippy Gregory. Jinak to ani nebylo s touhle kraskou, která měla velký potenciál a ten i splnila. V knize objevíte tři důležité ženy v Tudorovské Anglii... Kateřina Aragonská, Marie Tudorovna a naše hlavní postava Markéta Tudorovna. Nejvíce jsem si oblíbila Marii o které by jsem si přála dozvědět se více a doufám, že jednoho dne vyjde román o této krásné princezně. Oproti Marusce a Katce mi Markéta přišla jako závistivá a protivná osoba a místy hloupá. Přesto jsem její rozhodnutí chápala a čtení si užívala, jen mě mrzí, že jsme se nedozvěděli více.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Tři královny - Boj o tudorovský trůn v seznamech
Anglie Jindřich VIII. Tudor, král, 1491-1547 Tudorovci Marie I. Tudorovna Kateřina Aragonská, královna, 1485-1536 Markéta Tudorovna, královna, 1489-1541
2010 | Bílá královna |
2006 | Králova přízeň |
2012 | Kacíř a čarodějka |
2007 | Královský slib |
2011 | Červená královna |
Zaujímavý príbeh zameraný hlavne na Margarétu, škótsku kráľovnú. Spisovateľka ju vykreslila viac v negatívnom svetle ako závistlivú, pyšnú, dosť protivnú a tým aj nesympatickú osobu. Či bola naozaj taká, je asi ťažké zistiť, ale príbeh z obdobia Tudorovcov ma zaujal. Vykresľuje hlavne život kráľovien, ich "miesto" na dvore po boku kráľov. Myslím si, že nie je čo závidieť:-).