Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes přehled

Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263333/bmid_tri-pripady-sherlocka-holmese-three-23y-263333.jpg 4 55 55

Brilantní vydání tří povídek Arthura Conana Doyla s Sherlockem Holmesem v "hlavní roli" - Šplhající muž, Lví hříva a Podnájemnice v závoji. Na levé stránce text v originálu - na stránce pravé český překlad. Opatřeno komentářem.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Three Cases of Sherlock Holmes


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Emik87
18.02.2024 5 z 5

Mám ráda podnájemnici v závoji a ostatní dvě příběhy jsou také napsané výborně. Prostě Sherlock v akci.

JaniMa
05.08.2023 4 z 5

Šplhající muž mě nezaujal. Čtení Lví hřívy a Podnájemnice v závoji bylo napínavější. Tu a tam jsem si posteskla, že text není zjednodušenou angličtinou, protože přeskakování mezi levou a pravou stranou s překladem bylo únavné, i když jistě lepší, než vše luštit pomocí překladače. Přesto si myslím, že český překlad v tomto dvoujazyčném vydání mohl být upraven lépe. Chápu, že smysluplně přeložit slovo od slova není proveditelné, ale místy byl překlad věru matoucí. (Příklad z kraje knihy: "It was one Sunday evening early in September of the year 1903 that..." = "Jednoho nedělního večera počátkem roku 1903...")


xulij01
19.07.2023 5 z 5

Zaujaly mě všechny tři povídky, každá má něco do sebe. Nejzajímavější mi přišla Lví hříva. Obrovskou výhodou knížky je, že v zápatí jsou přeložena vybraná slovíčka či spojení, u některých včetně vysvětlení významu přímo v angličtině a někdy je ukázáno i jejich použití ve vzorové větě (takže si lze udělat poměrně přesnou představu o významu daného slova či spojení). Jinak se jedná o klasický zrcadlový text, kdy na levé stránce je text anglický a na pravé český. Jde o nezkrácené/nezjednodušené vydání textu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x